Gündem Akılalmaz işkence! Elektrik verip kollarını yaktılar

Akılalmaz işkence! Elektrik verip kollarını yaktılar

16.06.2022 - 14:22 | Son Güncellenme:

İstanbul’da fidye için kaçırılan Pakistan uyruklu 22 yaşındaki Azeem Akbar Afganistan uyruklu 5 kişi tarafından 9 gün boyunca bir konteynerde kapalı tutuldu. Kurtulduktan sonra polise giderek şikayetçi olan Akbar, çırılçıplak soyulduktan sonra vücuduna elektrik verildiğini anlattı. Olayın ardından yakalanan sanıklardan biri yapılan işkenceyi kabul ederek, yaptığı itiraflar kan dondurdu.

Akılalmaz işkence Elektrik verip kollarını yaktılar

Kaçak yollarla Pakistan’dan Türkiye’ye gelen 22 yaşındaki Azeem Akbar, 2018 yılında Afganistan uyruklu 5 kişi tarafından kaçırıldı. Bir konteynere kapatılan Akbar’a burada 9 gün boyunca işkence edildi. İşkence anında çekilen görüntülerle ailesinden 20 bin dolar fidye istenen Azeem Akbar, ailenin durumu polise bildirmesiyle şüpheliler tarafından bırakıldı. Akbar, serbest bırakıldıktan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Akbar, emniyette verdiği ifadede sanıklardan Muhtab Hauste isimli kişinin daha önceden arkadaşı olduğunu söyledi. Hauste’nin kendisini arkadaşlarıyla buluşmak için taksiyle bir yere götürdüğünü anlatan Akbar, “Konteynerlerin olduğu bir yere gittik. Beklediğim sırada 5-6 kişi birden arkamdan saldırıp beni darp etmeye başladı. Sonrasında beni sürükleyerek bir konteynerin içine soktular. Telefonuma ve parama el koydular” dedi.

Haberin Devamı

“ELEKTRİK VERİRKEN VİDEOLARIMI ÇEKTİLER”

Günlerce elleri ve ayakları bağlı bir şekilde darp edildiğini anlatan Akbar, “Herkes tarafından bir sürü dayak yedim. Ayrıca tüpün üzerinde ısıttıkları bıçakla kollarımı yakıp kesitler. Aileme göndermek için bana işkence edilirken videolarımı çektiler. Bana işkence edecekleri zaman konteynerde bulunan müzik setinin sesini iyice açıyorlardı. Birkaç defa da beni çırılçıplak soyup elektrik verdiler. Elektrik verirken de videolarımı çekip aileme gönderdiler” dedi. 

“İŞKENCE YAPTIĞIMIZ DOĞRU”

Olayın ardından gözaltına alınan sanıklardan İsmetullah Zakirullah, Muhtap Hauste, Nebiiullah Nisar, Parit Mıshapır ve Zebiullah Mucait tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesinde savunma yapan sanıklardan Zabiullah Mucait, Akbar’a işkence yaptığını kabul ederek, “Ben müştekiyi insan kaçakçısı olarak tanırım. Benim ve kardeşimin yurtdışına gitmek için kendisine para vermiştim. Diğer arkadaşlarımla birlikte toplamda 15 bin dolar kendisine para verdik. Ancak yurtdışına gidemedik. Olay günü bu durumu konuşmak için buluştuk” dedi. Müştekiden sadece kendi parasını istediğini söyleyen sanık, “Müştekiye işkence yaptığımız doğrudur. Ben de işkence yapanlardan biriyim. Yaptığım için pişmanım ve özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

“İFTİRA ATIYOR”

Sanık Nebiullah Nisar da yaptığı savunmada müştekiyi insan kaçakçısı olarak tanıdığını söyleyerek, “Beni Yunanistan’a götürmek için 2 bin Euro paramı aldı ama götürmedi. Ben de kendisinden ödediğim parayı geri isteyince hakkımızda bu şekilde iftirada bulundu. Benim olayla ilgim yoktur” dedi. Sanık İsmetullah Zakirullah ise yaptığı savunmada müştekiye 2 bin Euro para verdiğini ancak geri alamadığını söyleyerek, “Bizden şikayetçi olduysa buna ilişkin delili var mı? Ben bir şey yapmadım. Haberim yoktu” dedi.