Gündem Aladağ’da sekiz ‘abla’ din eğitimi veriyordu

Aladağ’da sekiz ‘abla’ din eğitimi veriyordu

19.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, TBMM Aladağ Yurt Yangını Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarına ilişkin partisinin değerlendirme raporunu açıkladı.

Aladağ’da sekiz ‘abla’ din eğitimi veriyordu

CHP’li üyeler Gaye Usluer, Rıza Yalçınkaya, Mustafa Balbay ve Gülay Yedekçi’nin TBMM Aladağ Yurt Yangını Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarına ilişkin hazırladıkları değerlendirme raporunda özetle şunları kaydedildi:
NE KADAR YETKİNLER?: Facianın yaşandığı yurt, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından yapılan bir yurttur. Bu derneğin kurucularının ikisi çiftçi diğer üçü esnaftır. Eğitim seviyeleri en fazla ortaokul seviyesindedir.
KADINLARIN NE İŞİ VARDI?: Yangının olduğu sırada 8 erişkin kadının yurtta din eğitimi verdiği belirtiliyor. Bu kişilerin, “ablalar” olduğu ileri sürülmüştür. Bu sekiz kadın nerededir? O yurtta ne işleri vardı?
FACİA ORTAYA KOYDU: Denetimsiz, “özel yurt” mantığını ve bu alanın gelişigüzel, sadece evdeki, “yatma kalkma” mantığına göre dizayn edilmesini kabul etmemiz mümkün değildir.
SİYASİ SORUMLULAR YOK: Dört yurt idarecisi halen tutuklu, ancak olayın siyasi sorumluları ortada yok. Bu nedenle, olayın birinci öznesi olan Milli Eğitim Bakanı’nın, Adalet Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın komisyonundaki toplantılarda bilgi vermesini bekliyoruz.

İSTİFA EDEN OLMADI
Guatemala’da 8 Mart’ta 40 çocuğun hayatını kaybettiği yetiştirme yurdu yangını yaşanmıştır. Yangından hemen sonra Sosyal Güvenlik Bakanı Carlos Rodas istifa etmiş, Bakan Yardımcısı Anahi Keller ve yurdun müdürü Santos Torres önce görevlerinden alınmış, daha sonra bu kişiler gözaltına alınmışlardır. Oysa, siyasi sorumluluk alarak Aladağ’daki faciadan sonra ne yazık ki ülkemizde istifa eden olmadı.

Yazarlar