Gündem Alaska’yı tek başına motosikletle gezdi

Alaska’yı tek başına motosikletle gezdi

16.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Serpil Kalaycı, dünyanın en soğuk yerlerinden Alaska’da motosikletle 17 günde 6 bin kilometre yol aldı ve boz ayılarla kovalamaca yaşadı

Alaska’yı tek başına motosikletle gezdi

Himalaya Dağları’nın karayoluyla ulaşılabilen en yüksek rotasını motosikletiyle tek başına geçen Serpil Kalaycı, bu kez dünyanın en soğuk yerlerinden Alaska’da motosiklet sürdü. Eskimo kültürünü tanımak ve buz tutan yollarda iki tekere binmek isteyen Kalaycı, Kuzey Amerika’nın boz ayılarıyla kovalamaca bile yaşadı. Kalaycı, Alaska’da 17 günde 6 bin kilometre yaptı. Dünyanın en tehlikeli ve ulaşılamaz yollarında motosiklet kullanarak zoru başarmayı hedefleyen Serpil Kalaycı, ABD’nin Alaska eyaletine gitti. Kalaycı, Kuzey Yarımküre’nin en soğuk yerlerinden Alaska’daki seyahatine Anchorage kentinden başladı.

Haberin Devamı

20 metre yaklaştı

Pek çok aksiliğe rağmen 11 Ağustos’ta motosikletiyle yola çıkan Kalaycı, Yucon Nehri kampına zorlanarak vardı. Kalaycı, Kuzey Amerika kıtasının en büyük kara yırtıcısı boz ayılarla da karşılaştı. Ayılardan korunmak için ayı spreyi ve ürkütücü düdük taşıyan motosikletli, mevsimsel göçlerini yapan somon balıklarının peşinden nehirlere gelen boz ayıları görüntülerken kovalamaca yaşadı. Kalaycı, “Boz ayı 20 metre kadar yanıma yaklaştı. Çok korktum ama onların evinde olduğumuz için asla boz ayıları suçlamadım” dedi.

Alaska’yı tek başına motosikletle gezdi

Vahşi güzellik

Alaska’da yerkürenin 66’ncı paralelindeki Kuzey Kutup Dairesi’ne ulaştığında büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Serpil Kalaycı şunları anlattı: “Hem motosikletimin yetersizliğinden hem de yaz olmasına rağmen yaşanan sert iklim nedeniyle Himalaya’yı arar oldum. Ama yine de Alaska’nın vahşi güzelliği beni çok etkiledi. Denali Ulusal Parkı’nda doğa safarisi bile yaptım. Manzarası, harika akarsuları, vahşi hayvanları ve renkli balıklarıyla cennet gibi bir yer.”