Gündem Alerjik nezle nasıl anlaşılır?

Alerjik nezle nasıl anlaşılır?

29.04.2018 - 16:29 | Son Güncellenme:

Alerjik nezle ve soğuk algınlığı belirtileri birbirine çok benzemesi nedeni ile birçok kişi bu iki hastalığı karıştırmaktadır. Fakat birkaç fark ile hastalığın alerjik nezle ya da soğuk algınlığı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Alerjik nezle nasıl anlaşılır

Mevsim geçişlerinde daha çok ortaya çıkan bu hastalıklar bazen evde uygulanacak birkaç yöntem ile hastayı daha az etkiler ve hastalığın geçiş dönemini daha rahat atlatmasını sağlar. Bu iki hastalıktan hangisine yakalandığınızı anlamak için bir kulak burun boğaz uzmanından yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Alerjik nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar

Alerjik nezle ve soğuk algınlığının arasındaki en büyük fark birisinin sürekli olması diğerinin ise kısa sürmesidir. Alerjik nezle alerjiye neden olan bir faktör ile karşılaşıldığı durumlarda sık sık ortaya çıkar. Soğuk algınlığı ise hastanın bağışıklığının düşmesi sonucunda ortaya çıkar ve kısa sürede tedavi edilir. Tekrar etme olasılığı alerjik nezleye göre daha düşüktür. Çünkü alerjik nezlenin ortaya çıkması için çok küçük bir alerjen ile temas edilmesi yeterli olabilir.

Alerjik nezle belirtileri nelerdir?

Diğer bir adı ile saman nezlesi ya da bahar nezlesi olan alerjik nezlenin belirtileri şu şekildedir;

· Gözde yanma, kaşınma ve gözlerin sulanması

Haberin Devamı

· Burnun sürekli akması ya da tam tersi tıkanması

· Hapşırma

· Öksürme

· Boğaz ve ağız içindeki bölgelerde (damak gibi) kaşınma

· Koku almakta zorlanma

· Ağız tadında değişiklik

· Burnun sürekli kaşınması ya da saç, tüy gibi maddelerin olduğunun düşünülmesi

· Baş ağrısı ve yüzün bazı bölgelerinin ağrıması

Soğuk algınlığı belirtileri nelerdir?

Soğuk algınlığı kısa süreli olmasına rağmen hastaların yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Bir müddet yatak istirahati gerektirmektedir. Bunun yanı sıra hekiminizin tavsiye ettiği ilaçları da kullanmalısınız. Soğuk algınlığının belirtileri ise şu şekildedir;

· Boğazda kuruluk ve ağrı olması

· Çok yükselmeyen hafif seyreden ateş

· Öksürük

· Hapşırık

· Burnun tıkanması

· Sesin boğuk çıkması

· Baş ağrısı

· Vücut ağrısı ve halsizlik

· Gözlerde kızarma gibi belirtiler ortaya çıkmaktadır. Soğuk algınlığında meydana gelen ateş alerjik nezlede olmamaktadır. Bu iki hastalık arasındaki farklara bakarak hastalığınızın ne olduğunu tahmin edebilirsiniz.