GündemAlerjisi olan da çikolata yiyebilir

Alerjisi olan da çikolata yiyebilir

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oğlunun sağlıklı çikolata yiyebilmesi için Brandy’s markasını yaratan Gürakan  “Süt alerjisini dikkate alarak çikolata üretiyoruz” dedi.

Alerjisi olan da çikolata yiyebilir

“Oğlum Arda nasıl sağlıklı çikolata yiyecek?” tümcesinin, Selvin Kurt Gürakan’ın rüyasına girmesiyle başladı her şey... Samsunlu Gürakan, girişimci yönüyle dikkat çekiyor. Türkiye geneline çalışan, Ege ağırlıklı medikal şirketi var. Aralık 2016’da doğan oğlu Arda’nın çikolatayı çok sevdiğini belirten Gürakan, “Rüyama girdi bir anda. Oğlum ve tüm çocuklar iyi çikolata yesin diye bir şeyler yapmam gerekiyordu. Çok geçmeden harekete geçtim” diyor. Araştırmalar sonrası Mayıs 2017’de Brandy’s adlı şirketi kuran girişimci, İzmir Gaziemir’deki imalathanede yüksek kalitede, el yapımı çikolatalar yaptıklarını söylüyor. Bu çikolatalar için yalnızca internetten sipariş aldıklarını ve ürünleri müşterilerine kargoyla ulaştırdıklarını dile getiren Gürakan, “En önemli özelliğimiz, çikolatalarımızda glikoz, mısır şurubu ve palm yağı kullanılmaması” vurgusunu yapıyor.

Haberin Devamı

3 haftada tüketilmeli

Atölyede 8-9 kişilik bir ekiple çalıştıklarını belirten Gürakan, “Çocuk çikolotası, şekersiz çikolata ve konsept çikolatalar üretiyoruz. Ürünlerimiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimindeki laboratuvarlarca analiz edilip onaylandı” diyor. Çocuk çikolatasında sofra şekeri olmadığını ve bu ürünün tadını doğal meyvelerden aldığını dile getirirken, “Glikoz, tatlandırıcı, aroma, katkı maddesi, koruyucu yok. 6 ay saklayamıyoruz. 3 haftada tüketmek gerekiyor. Gluten alerjisi olanlar, süt ve süt proteini alerjisi olanlar tüketebilir. Doğal olması, çikolatalarımızın en önemli özelliği” diye anlatıyor. Şekersiz çikolataları elma ekstresiyle tatlandırdıklarını belirten Gürakan, konsept çikolatalarıyla da iddialı olduklarını söylüyor. Konsept ürünler; puro çikolata, altınlı çikolata ve dinozor yumurtası biçimindeki çikolatalardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Yurtdışı atağı

Firma, yurtdışına açılma konusunda da planlarını yapmış. Özellikle Katar’dan bazı şirketler, ‘Fibonacci’ marka altınlı çikolata için bayilik talep ediyor. New York ve Londra’da mağaza açmayı planladıklarını dile getiren Selvin Kurt Gürakan, “Çikolatamız özel ambalajlarla yurtdışına gidecek. Son hali, kalıplama hali orada yapılacak” diyor. Adım adım büyümek istediklerine dikkat çeken Gürakan, fabrikasyona geçmek istemediklerini, bayilik vermeyi de düşünmediklerini kaydediyor.

ALTINLI LEZZET

Kahve ve fındıklı, kahve ve bademli olan puro çikolataların fiyatı 99.90 lira. İçinde 24 K olarak adlandırılan, yenebilen altının olduğu ‘altınlı fibonacci’ 279 lira. Brandy’s, butik ve sipariş üzerine üretim yapıyor. Ürünler taze ve el yapımı. Stok yapılmıyor. Firma, ar-ge çalışmalarına da önem veriyor. Gürakan, “Son olarak ‘peynirli çikolata’ denedik. Tadı biraz cheesecake, biraz da tramisuya benziyor” diyor.


Özel tasarımlar

Alerjisi olan da çikolata yiyebilir

Brandy’s kurumsal firmalarla çalışıyor. Firmaların yüksek kaliteli hediye ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarının altını çizen Selvin Kurt Gürakan, kurumsal şirketlere özel tasarım çikolata yaptıklarını belirtiyor. Hedeflerinin yurtiçinde online ve kurumsal satışta büyümek olduğunu söylüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler