Gündem Ales sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ales sonuçları ne zaman açıklanacak?

27.12.2016 - 08:02 | Son Güncellenme:

ALES güz dönemi, bu sene 18 Aralık Pazar Günü düzenlendi. ÖSYM soru ve cevaplarını yayına sundu. Açıklanan soruların ardından ALES güz dönemi sınavlarına giren on binlerce kişi, artık ÖSYM’nin sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyor. Peki, ALES güz dönemi sınav sonuçları hakkında bir açıklama geldi mi, belirlenen bir tarih var mı? İşte detaylar!

Ales sonuçları ne zaman açıklanacak

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen ALES, 18 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlenmişti. Binlerce aday, soru ve cevapların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanmasının ardından, ALES güz dönemi sınav sonuçlarını merakla beklemeye başlamıştı. ÖSYM’den henüz ALES güz dönemi ile ilgili bir açıklama gelmedi. Adayların, ÖSYM resmi internet sitesini sürekli takip etmesi gerektiği belirtildi.

ALES SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Henüz, kurumdan herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen, ALES güz dönemi sınav sonuçlarının 5 Ocak 2017 tarihinde açıklanabileceği tahmin ediliyor. Bu tahminin sebebi ise, 2016 ALES ilkbahar dönemi sınav tarihi ve sonuçların açıklanma tarihi. 2016 ilkbahar döneminde düzenlenen ALES, 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş, sınavın sonuçları ise tam 17 gün sonra 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanmıştı. Bu nedenle, sınavın 2017 yılı Ocak ayının ilk haftasında açıklanabileceği konuşuluyor. Ayrıca, konuşulan ve tahmin edilen diğer tarihler de 9 Ocak veya 17 Ocak 2017.

ALES Güz Dönemi Sınav Soruları ve Cevapları İle İlgili ÖSYM’den Gelen Açıklamalar

ÖSYM, ALES güz dönemi sınavı 18 Aralık 2016 Pazar günü düzenlendikten sonra, ALES güz dönemi sınav soruları ve cevapları ile ilgili bilgi vermek amacıyla iki açıklama yapmıştı. Açıklamaların tam metni ise şu şekilde:

‘2016-ALES (Sonbahar Dönemi): Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

18 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30'da uygulanan 2016-ALES (Sonbahar Dönemi) Sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 19 Aralık 2016 tarihinde saat 17:10'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

2016-ALES (Sonbahar Dönemi) Soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.
Adaylara saygıyla duyurulur.

2016-ALES (Sonbahar Dönemi): Temel Soru Kitapçığının Görüntülenmesi

18 Aralık 2016 tarihinde saat 09:30'da uygulanan 2016-ALES (Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığı, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.’’

Açıklamalar ÖSYM başkanlığı tarafından yapılmış olup, 19 Aralık ve 20 Aralık 2016 tarihlerinde, sınava girmiş olan adaylara, sorulara hangi adresten ve hangi süre aralıkları ile ulaşabilecekleri bilgilerini vermek amacıyla yapılmıştı. Belirtilen süre içerisinde soru ve cevaplara ulaşıp, doğru ve yanlış cevap sayısını hesaplayan adaylar, ALES güz dönemi sonuçları açıklanmamış olsa da, açıklanacak sınav sonucu hakkında bir fikir sahibi olabiliyor.

ALES Başvuru İşlemleri ve Ücretleri Hakkında Genel Bilgilendirme

ALES sınavları, her sene ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere iki kere düzenleniyor. Bu sınavlardan birine başvurmak isteyen adayların, başvurularını ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapmaları gerekiyor. ÖSYM sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor, bu adımdan sonra gereken katılacağınız ilkbahar veya sonbahar dönemi ALES sınavını seçmek. Girmek istediğiniz ALES dönem sınavını da seçtikten sonra, giriş yaptığınız sistemin size verdiği talimatlara adım adım uyarak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

ALES başvuru işlemlerini yaparken sıkıntı yaşayan adayların, ÖSYM tarafından yayınlanan ALES Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice incelemeleri, yaşadıkları sorunu çözmelerine yardımcı olacaktır. ÖSYM resmi internet sitesinden görüntüleyebileceğiniz başvuru kılavuzunun yanında, aday başvuru formu, başvuru yapılabilecek merkezlerin tam listesi ve engel bilgi formu gibi, adaylara faydalı bilgiler içeren birçok form ve kılavuza ulaşabilirsiniz. ALES başvuru kılavuzunda, sınav kapsamı, yanınızda bulundurmanız gereken belgeler, adayların sınavda teslim edeceği evrak, sınav sonuçlarının bildirilmesi, internet erişim şifresi bilgisi, engelli ve sağlık sorunu olan adayların form doldurma işlemleri ile ilgili, ALES sınavlarına başvuru yapacak on binlerce insanı yakından ilgilendiren birçok bilgi bulunuyor.

ALES 2017 Sınav Takvimi ÖSYM Tarafından Yayınlandı

ALES 2017 Sonbahar ve İlkbahar dönemi için başvuru ve sınav tarihleri, ÖSYM’nin 2017 Sınav Takvimini yayınlaması ile belli oldu. Buna göre, ALES 2017 İlkbahar dönemi başvuru tarihleri, 15 Mart 2017 ve 23 Mart 2017 tarihleri arası. ALES 2017 İlkbahar dönemi sınav tarihi ise 7 Mayıs 2017 olarak belirtildi.

ALES 2017 Sonbahar dönemi sınav başvuruları, açıklanan sınav takvimine göre 26 Eylül 2017 ve 4 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. ALES 2017 Sonbahar dönemi sınavı ise 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. E-ALES 2017 için ise başvuru tarihleri 20 Ocak 2017 ile 2 Şubat 2017 tarihleri arası. Sınav tarihi ise 12 Şubat 2017. İkinci dönem e-ALES 2017 için ise başvuru tarihleri 6 Temmuz 2017 ile 20 Temmuz 2017 tarihleri arası, sınav tarihi ise 29 Temmuz 2017.