Gündem Ali Haydar unutulmayacak

Ali Haydar unutulmayacak

15.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü Viyana’da hayatını kaybeden gazeteci Ali Haydar Yurtsever (66) dün Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Haydar unutulmayacak

Milliyet gazetesinin 16 yıl boyunca Viyana ve Doğu Avrupa temsilciliğini üstlenen usta gazeteci Yurtsever kanser tedavisi gördüğü Avusturya’da yaşamını yitirmişti. Defin için cenazesi Türkiye’ye getirilen Yurtsever’e meslektaşları dün Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde veda etti. Törende Yurtsever’in eşi Nalan ile oğlu Ali Kerem de hazır bulundu.
Yurtsever’in tabutu başında bir araya gelenler arasında TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun yanısıra yazarımız Doğan Heper, yöneticilerimizden Ercüment Erkul, Volkan Karsan, arkadaşlarımız Levent Köprülü, Ercan Arslan, Atilla Karaca, İpek Durkal, Milliyet eski çalışanları ve meslektaşları yer aldı.

Cenaze bugün
Gazeteci arkadaşlarının duygulu konuşmalar yaptığı tören boyunca eşi Nalan Yurtsever, gözyaşlarına hakim olamadı. Yurtsever’in ilkokul öğretmeni Necati Yurtsever, öğrencisi ve akrabası Ali Haydar’ı anlattı. Necati Yurtsever, “Ben Ali Haydar’ın ilkokuldan öğretmeniyim. Hiç unutmuyorum “Doğru ve Eksiksiz Okuma” yarışması yapıldı. O dakikada 205 kelime okudu ben ise öğretmeni olarak 155 kelime okumuştum. Ben o zaman onun okuyacağını tahmin etmiştim. Babasına da mutlaka Ali Haydar’ı okutun diye tavsiyede bulunmuştum” dedi.
Törenin ardından Yurtsever’in cenazesi defin için uçakla İzmir’e gönderildi. Yurtsever, bugün İzmir Yamanlar Cemevi’nde düzenlenecek töreninin ardından Doğançay Mezarlığı’na defnedilecek.