Gündem Tramvay sürücüsü tutuklandı! “Bayılmış olabilirim”

Tramvay sürücüsü tutuklandı! “Bayılmış olabilirim”

06.12.2022 - 10:56 | Son Güncellenme:

İstanbul Alibeyköy’de dün 33 kişinin yaralandığı tramvay ve İETT otobüsünün çarpışmasına ilişkin gözaltına alınan tramvay sürücüsü tutuklandı.Tramvay sürücüsü Semi Özcan, savcılıkta verdiği ifadede olay günü hiçbir şey yemediğini söyleyerek, “Açlıktan gözüm kararmış ya da bayılmış olabilirim” dedi.

Dün Alibeyköy’de Namık meydana gelen kazada Taksim - Cebeci seferi yapan 36T hatlı otobüs, Taksim’den Cebeci'ye gidiyordu. Normal güzergahında ilerleyen otobüs, Namık Kemal Caddesi'nde rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs park halindeki 2 otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüste ve tramvayda bulunan 33 yolcu yaralandı. Kazanın ardından otobüs ve tramvay şoförü gözaltına alındı. Otobüs şoförü emniyet ifadesinin ardından serbest bırakılırken, tramvay sürücüsü Semi Özcan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

“HAREKETLENDİKTEN SONRAKİ SÜRECİ HATIRLAMIYORUM”

Haberin Devamı

Semi Özcan savcılıkta verdiği ifadede evli ve 2 çocuk babası olduğunu söyleyerek, yaklaşık 7 yıldır vatman olarak çalıştığını söyledi. Olay günü sabah 05.30’da iş başı yaptığını anlatan Özcan, “Saat 09.00 sıralarında tekrar Cibali durağına gitmek için Alibeyköy durağından kalkış yaptım. O ana kadar tramvay kabin içirişinde mekanik arızaya işaret edecek herhangi bir olumsuz durum hissetmedim. Hatta yanımda soyadını bilemediğim temizlik şefimiz Tuncay bey de vardı. Alibeyköy metro durağında durup yolcuları aldıktan sonra tekrar hareketlendim. O esnada kabin içerisinde yalnızdım. En son yolu takip ettiğimi hatırlıyorum. Ancak hareketlendikten sonraki süreci hatırlamıyorum” dedi.

“BAYILMIŞ OLABİLİRİM”

Haberin Devamı

Yaklaşık 4 ay önce kalp çarpıntısı şikayeti ile doktora gittiğini söyleyen Özcan, “Bunun dışında herhangi bir kronik rahatsızlığım yoktur. Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış ya da bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Çünkü kendime geldiğimde kullandığım tramvayın İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulanslar geldiğini gördüm. Akabinde sağlık ekipleri ilk müdahalede bulunarak beni ambulansa aldılar” dedi.

“ÇOK ÜZGÜNÜM”

İlk defa başına böyle bir kaza geldiğini anlatan Özcan, “Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm. Her şey iradem ve kontrolüm dışında meydana gelmiştir. Bayıldığım için tramvay yolundaki ışıkların yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Normalde tramvay kabini içerisinde ivme kolunu manuel kullanırım. Ayrıca totman denen tramvayın güvenlik sistemini de manuel kontrol ederim. Tramvay peron ayrılışında bir sonraki hemzemin geçit, kavşaklar, makaslar ve yaya yollarında tramvayın sinyalizasyon sistemi yolun ışığını diğer araçlar için kırmızıya çevirir ve yol önceliğini olarak tamamen tramvaya verir. Bu sistem tamamen otomatik olarak sürücüye bağlı olmaksızın çalışır. Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez bu sinyalizasyon arızaları gelmiştir. Ancak olay tarihinde yaşanan kazada sistemin aynı şekilde hata verip vermediğini bilmiyorum. Araştırılmasını talep ederim” dedi.

Haberin Devamı

VATMAN TUTUKLANDI

Hastanede tedavisi tamamlanan vatman Semi Özcan, Alibeyköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından şüpheli Özcan, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Özcan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.