Gündem Alışveriş şehirleri

Alışveriş şehirleri

02.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Alışveriş için adres çok. Modanın kalbi Paris ve Milano’da atarken teknolojik ürünler için Hong Kong, Tokyo ilk akla gelenler. Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerine sahip olan Dubai de bir ay süren alışveriş festivaliyle seyahat tutkunlarını bekliyor. Uzağa gitmek istemeyenlerin adresi ise İstanbul.

Alışveriş şehirleri

Deniz, kayak, gastronomi, kültür… Seyahat etmek isteyene bahane çok. Son yıllarda sadece alışveriş yapmak için gezenlerin sayısı da hızla artıyor. Hatta bazı tur şirketleri, Black Friday, Dubai Alışveriş Festivali, moda haftaları gibi özel etkinlikler kapsamında alışveriş turları düzenliyor. Alışveriş için dünyanın birçok ülkesinde en doğru zaman ise sonbahar sonundan ilkbaharın başına kadar olan dönem. Ayrıca yeni yıl yaklaşırken de vitrinleri ışıl ışıl süslenen mağazalarda kayda değer indirimler bulabilmek mümkün. İşte dünyada öne çıkan alışveriş şehirleri:

Haberin Devamı

Modanın adresleri

Milano: Dünya modasına yön veren şehirlerden Milano, alışveriş konusunda ziyaretçilere çok zengin seçenekler sunuyor. Ünlü İtalyan markalarının bulunduğu şehirde, hem pahalı hem de ucuz alternatifler var. Şehirde alışveriş yapılacak yerlerin başında Via Montenapoleone, Corso Venezia geliyor. Galleria Vittorio Emanuele II ise tarihi bir atmosferde alışveriş yapmak isteyenlerin adresi. İtalya’da ucuz alışverişin zamanı ocak ve şubat aylarıyken Milano Moda Haftası da 19-25 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek.

Paris: Dünyaca ünlü markaların yanı sıra butik mağazalarıyla da dikkat çekiyor. Fransa, özellikle de kozmetik ürünlerinde iddialı. Paris’te alışverişin adresi Champs-Elysees (Şanzelize) ve çevresindeki caddeler. Buradaki ünlü markaların mağazaları, yılbaşı yaklaşırken renkli ve eğlenceli vitrinleriyle ilgi çekiyor. Fiyat olarak oldukça yüksek olan mağazalar yerine daha uygun bir alışveriş yapmak isteyenler ise La Vallée Village, Boulevard Haussmann’ı tercih edebilir.

Haberin Devamı

Dubai: Dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinin bulunduğu şehirde her ilgiye göre alışveriş seçeneği var. Sadece Dubai Alışveriş Merkezi’nde 1300’den fazla mağaza bulunuyor ve her yıl 80 milyondan fazla kişi burayı ziyaret ediyor. Şehir özellikle Dubai Alışveriş Festivali zamanında alışveriş çılgınlarını ağırlıyor. Bu yıl 26 Aralık 2018 ile 28 Ocak 2019 tarihlerini kapsayan festivalde şehirde yüzde 80’e kadar indirimler bulabilmek mümkün. Dubai’de Altın ve Baharat çarşıları da mutlaka görülmeli.

New York: Dünyaca ünlü birçok markanın anavatanı olan şehirde alışveriş yapmak isteyenlerin ilk durağı 5. Cadde. Prestijli markaların bulunduğu caddedeki mağazaların bazıları 24 saat açık. New York’ta eski imalathanelerin, atölyelerin birbirinden şık mağazalara, sanat galerilerine, antikacılara dönüştürüldüğü Soho da dikkat çeken bölgelerden. Chinatown ise baharatçılardan balık pazarlarına ziyaretçilerine kendilerini Çin’de hissettiriyor.

ABD’de ucuz alışverişin adresleri ise Marshalls, T.J Maxx, Ross, Century21 ve Woodbury Common. Ayrıca New York’ta birçok bitpazarı bulunuyor. Bu pazarlarda mobilya, kıyafet, antikaların yanı sıra New Yorklu tasarımcıların özel ürünleri de satılıyor. Bunlardan en ünlüsü Brooklyn Flea.

Haberin Devamı

Geceleri de açık

Bangkok: Bir başka alışveriş cenneti olan şehir Bangkok. Burada gece, gündüz alışveriş yapabileceğiniz çarşılar var. Hatta şehir gece pazarlarıyla meşhur. Bunlardan Asiatique Market, Sukhumvit, Patpong ilk akla gelenler. Ayrıca kanallarda da yüzen pazarlar kuruluyor. Bu pazarlarda tropik meyvelerden el işi örtülere, heykelciklere kadar birçok ürün satılıyor. En ünlü yüzen pazar ise Damnoen Saduak. Ayrıca akşamları kaldırımların pazara dönüştüğü Siam Meydanı birçok alışveriş merkezine de ev sahipliği yapıyor.

Hong Kong: Özellikle elektronik alışverişi için ideal olan Hong Kong’da ayrıca halı, kilim, Çin porseleni, kozmetik, takı, çay, ipek kıyafetler alınabilir. Bölgede elektronik eşyalar için Sham Sui Po, saat, çantalar için Mong Kok, antika, el yapımı eşyalar için Hollywood Road ve Cat Street Bazaar öne çıkıyor. Tsim Sha Tsui, Causeway Bay ve Stanley de Hong Kong’un alışveriş duraklarından bazıları.

Haberin Devamı

Tokyo: Tokyo’nun lüks alışveriş bölgesi Ginza. Burada uluslararası mağazalar, butikler ve restoranlar sıralı. Elektronik ürünler ve oyuncakların satıldığı Akihabara, Japon kültürüne ait ürünlerin bulunduğu Asakusa, gökdelenlerin yer aldığı Shibuya da Tokyo’nun önemli alışveriş bölgelerinden.

Balık pazarlarıyla da ünlü olan şehirde, Tsukiji Balık Pazarı dikkat çekiyor. Ayrıca katlarında Paris, Tokyo, Londra gibi dünyaca ünlü şehirlerden kesitler sunan Terminal 21’de her türlü ürün bulunabiliyor. Burada hediyelik eşya, mücevher gibi ürünlerin satıldığı İstanbul katı da var.

Alışveriş şehirleri

İstanbul’un yıldızı yükseliyor

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı alışveriş şehirlerden olan İstanbul’da, 110’un üzerinde alışveriş merkezi bulunuyor. Dünyanın ilk kapalı alışveriş merkezi kabul edilen Kapalıçarşı, turistlerin İstanbul’daki ilk durağı. Çarşıda altından halıya, hediyelik eşyadan tekstile, çantadan kumaşa kadar her ilgiye ve zevke göre ürün bulmak mümkün. Alışveriş yapmak isteyenler İstiklal Caddesi’ndeki mağazalara ve pasajlara da uğrayabilir.

Haberin Devamı

Bu pasajlardan en ilgi çekenleri ise Atlas, Aznavur, Suriye ve Terkos. Galata ise özgün tasarımlar arayanların adresi. Küçük butikleri, ünlü mağazalarıyla modanın kalbinin attığı Nişantaşı, kafeleriyle alışverişi keyfe dönüştürüyor. Kadıköy’de ise kıyafetten kitaba birçok ürüne ulaşmak mümkün.

Yine Bağdat Caddesi üzerinde birçok ünlü markanın mağazası var. Ucuz alışveriş yapmak isteyenlerin adresi ise Mahmutpaşa. Öte yandan İstanbul’un çeşitli semtlerinde bitpazarları da kuruluyor. Bunların en bilinenlerinden biri de Feriköy Antika Pazarı.

Alışveriş şehirleri

Alışveriş şehirleri