Gündem ‘Alkollü araç kullananlar bile yatıp çıkıyor’

‘Alkollü araç kullananlar bile yatıp çıkıyor’

01.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Çiğli İlçesi Köyiçi Mahallesi’nde 15 Ağustos 2017’de serviste unutulan Alperen Sakin’in (3) ölümüyle ilgili davaya dün devam edildi. Duruşmaya minik Alperen’in babası Serkan ile annesi Buket Sakin, tutuklu sanıklar Yurdagül İ. ve eşi Tamer İ., tutuksuz sanıklar D.K. ile A.G. katıldı.

‘Alkollü araç kullananlar bile yatıp çıkıyor’

Duruşmada Alperen Sakin’in ölümünde ihmali olduğu ileri sürülen sanıkların kusur oranına ilişkin 3 iş güvenliği uzmanınca hazırlanan bilirkişi raporu okundu. Raporda, olayın meydana gelmesinde tutuklu sanık servis şoförü Tamer İ., servis görevlisi D.K. ile öğretmen A.G.’nin birinci derece asli kusurlu olduğu belirtildi. Rapora göre anaokulu sahibi tutuklu sanık Yurdagül İ. ve anaokulu müdürü tutuksuz sanık B.G. ikinci derece asli kusurlu.

Haberin Devamı

Rapora itiraz

Sanıkların avukatı Yasin Yiğit, rapora itiraz ederek “Bilirkişi, olayı raporlama hususunda yetkin değildir. Alkollü araç kullanıp 8-9 kişinin ölümüne neden olan insanlar bile 10 ay yatıp çıkarken, müvekkillerimin bu kadar uzun süre tutuklu kalması adil değildir” ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine, davayı takip edenler, avukata tepki gösterdi. Mahkeme duruşmayı erteledi.