Gündem Alnım açık yüzüm ak!

Alnım açık yüzüm ak!

01.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yasadışı yollardan üzerine arazi geçirdiği söylenen Şener, "Kanunsuz iş yapmadım. Ama iftiraları da yadırgamıyorum" dedi

Alnım açık yüzüm ak

Orman yağmasıyla gündeme oturan Ali Şener, dün herkese meydan okudu
Alnım açık yüzüm ak!

Yasadışı yollardan üzerine arazi geçirdiği söylenen Şener, "Kanunsuz iş yapmadım. Ama iftiraları da yadırgamıyorum" dedi

SERPİL ÇEVİKCAN Ankara

Emlak kralı Nevzat Ak’ın Fatih Ormanı’nda 10 trilyon lira değerindeki 65 dönümlük araziyi hile yoluyla üzerine geçirdiği iddia edilen 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Şener, suskunluğunu bozup olayda herhangi bir suç unsuru olmadığını açıkladı. "10 yıllık mesele, içinde oturulmuş yer yok. Ama iftiraları yadırgamıyorum" diyen işadamı Şener, "Kendimden eminim. Kanunsuz iş yapmadım, yapmam. Yapmadığımı herkes görecek" dedi.
Ankara’ya önceki gece dönen, dün de gün boyunca Gaziosmanpaşa’daki bürosunda çalışan Şener, Milliyet’in sorularını yanıtlarken, Nevzat Ak’ın sözlerine ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini özellikle vurguladı. Ne söz konusu arazi işinde, ne de başka bir olayda kanunsuz girişimi olmadığını söyleyen Şener, kendisiyle ilgili iddiaların eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le birlikte anılmasının ise çok yanlış ve yersiz olduğunu savundu.

Şener, eniştesini savunmayı da ihmal etmedi
Sayın Demirel’in parayla işi olmaz

Art arda gündeme gelen olayların 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel’e yönlendirilmeye çalışıldığı yolundaki iddiaları değerlendiren Ali Şener, "Akrabalık, Allah’ın işi, kan bağıdır. Ama kimse, yakını olan birinin arkadaşlarını, dostlarını tespit edemez. Sayın Demirel’in parayla pulla işi olmaz. 40 yıllık devlet adamı" diye konuştu.
Gündemdeki "aile fotoğrafıönın da yanlış yorumlandığını söyleyen Şener, fotoğrafın kendisi tarafından istendiğini ve Cavit Çağlar ile Kamuran Çörtük’ü kendisinin davet ettiğini belirtti. Şener, sözlerini şöyle noktaladı: "O fotoğraf Büyükada’daki evimde çekilmişti. Cavit Bey ve Kamuran Bey arkadaşımdır. O sırada resim vermek gerekiyordu, çekildi."

Araziyi kazdıkça yolsuzluk fışkırıyor
Orman şimdilik 11 kişiyi yuttu

Orman davasında gözaltına alınanların sayısı 11 oldu. Olayda adı geçen Ali Şener’in de ifade vermesi bekleniyor
Fatih Ormanı’ndaki 65 dönüm araziyi hileli yollarla ele geçirmeye çalıştığı iddiasıyla yakalanan Ali Şener’in arkadaşı Nevzat Ak’ın sorgusu sonucu gözaltına alınanların sayısı 11’e yükseldi.

3 gün gözetim süresi

Nevzat Ak ile Mehmet Erünsal, Erol İyicik, Ayazağa Mahallesi Muhtarı Mehmet Arslan, Ak’ın muhasebe işlemlerini yürüten Ahmet Berber, emekli Tapu Kadastro Müdürü Nazmi Oktay ve Abdülkadir Aksoy’un da aralarında bulunduğu 11 kişinin sorgusunun tamamlanabilmesi için, İstanbul DGM’den 3 gün gözetim süresi alındı. İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonda, araziyi Ak ile almaya çalışmakla suçlanan Ali Şener’in ifadesine de başvurulabileceği bildirildi.



GÜNCEL