Gündem ALO 147 hattı kaldırılıyor!

ALO 147 hattı kaldırılıyor!

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

81 il müdürüyle toplantı yapan Bakan Selçuk, ALO 147’nin, “öğretmenlerin gönlüne dokunmayan bir sistem” olduğunu ve “bu sistemin başarılı olamayacağını” söyledi...

ALO 147 hattı kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin, “talep, şikâyet, görüş, öneri ve ihbar”larını bakanlıkla paylaşabilmesi için 1 Mart 2012’de, “Alo 147” hattını açtı. Zamanla, “öğretmen ihbar” hattına dönüşen sisteme tüm sendikalardan ve eğitimcilerden tepki gelse de sistem 6 sene boyunca sürdürüldü.

Haberin Devamı

İLGİNÇ ŞİKAYETLER YAĞDI

Velilerden 147 numaralı telefona öğretmenler ve okullarla ilgili yapılan ihbarlar arasında, “Öğretmen, çocuğumun performans notunu düşük verdi”, “Öğretmen, çocuğumun 20 TL masraf yaptığımız ödevine 80 puan verdi”, “Öğretmen derslerde devamlı Atatürk’ü anlatıyor”, “Kurslar saat 10.00’da başlıyor; grup grup yapılıyor”, “Öğretmen, Şu Çılgın Türkler kitabını okumayı ödev verdi, ideolojik dayatma yaptı”, “Öğretmen solcu”, “Çocuğumun SBS sınavına girmesini istemiyorum, okul çözüm bulamadı”, “Öğretmen, güzel yazı defteri getir dediği kızımın psikolojisini bozdu”, “Öğretmen, oğlumu yaramazlık yaptığı gerekçesiyle arka sıraya attı”, “Öğretmen hâlâ kesme boyama yaptırıyormuş, bu öğretmen bizim çocuklara okuma yazma öğretemeyecek”, “Okulumuzda cumaya gitmemize izin vermiyorlar”, “Belediye otobüslerinde öğrenciler büyüklere yer vermiyor. Öğretmeni büyüklere yer vermeleri gerektiğini öğretmiyor mu?” gibi başlıklar bulunması dikkati çekti. İnternette, “Okul Nasıl Şikayet Edilir? Ne Yapmak Gerekiyor?” başlıklı pek çok internet sayfası açıldı.

Haberin Devamı

'BU SİSTEMLE BAŞARILI OLAMAYIZ'

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Ziya Selçuk, göreve gelir gelmez, “ALO 147”nin kaldırılacağını söyledi. Önceki gün Başkent Öğretmenevi’nde, 81 ilden gelen il müdürlerini toplayan Selçuk’un, ALO 147’nin, “öğretmenlerin kalbine, gönlüne dokunmayan bir sistem” olduğunu ve bu sistemin başarılı olamayacağını” söylediği öğrenildi.

ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA

ALO 147’ye gelen isimsiz ihbarların değerlendirilmesi sonucu bugüne kadar ülke genelinde binlerce öğretmen ve okul yöneticisi hakkında soruşturma ve inceleme başlatıldı. İncelemelerde bakanlık müfettişlerinin eğitimcilere, “Okullarda dini ibadetler özgürce yapılabiliyor mu?, “Hükümet, MEB ve 4+4+4 eğitim sistemi aleyhine propaganda yaptınız mı?”, “Örgüt üyesi misiniz?” gibi sorular yönelttiği ortaya çıktı.