Gündem ALS hastaları özel minibüs talep ediyor

ALS hastaları özel minibüs talep ediyor

14.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ALS, SMA, DMD, MS Hastalıklarında ve kesin tedavisi bilinmeyen diğer hastalıklarda uygulanan tedavi ve bakım yöntemleri ile bu hastalıklara sahip kişiler ve yakınlarının yaşadıkları sorunların ve çözümlerinin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu hastaları dinledi.

ALS hastaları özel minibüs talep ediyor

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan başkanlığında toplanan komisyona bilgi veren ALS-MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek, seyahat özgürlüğünün Anayasa’da güvence altına alındığını belirterek, hastalara seyahatleri kolaylaştıran ÖTV ve KDV’den muaf minibüslerin verilmesini talep etti. Gökçek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Benim gibi solunum cihazına bağlı birinin seyahat edebilmesi için bir sürü cihazı yanında götürmesi gerekiyor. Solunum cihazının yanında oksijen konsantratörü, aspire cihazı, aspire sondası ve benzeri birçok malzemeyle birlikte akülü tekerlekli sandalyesini yanında götürmek zorundadır. Tüm bu eşyalar binek ve hafif ticari araçlara sığmayacağı için ÖTV ve KDV’den muaf özel donanımlı, içine girebilmek için rampasının, elektrikli cihazları çalıştırmak için 220 volt elektrik sisteminin de olduğu bir minibüsün verilmesini de anayasal hakkımızın gereği olarak görüyoruz.”

Yazarlar