Gündem ‘Altın bilezik’le önce staj, sonra iş

‘Altın bilezik’le önce staj, sonra iş

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İGDAŞ, İstanbul’daki 6 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Altın Bilezik Eğitim Programı’ başlattı. Proje kapsamında eğitilen öğrenciler kurumda istihdam edilecek.

‘Altın bilezik’le önce staj, sonra iş

GÜLDEN ÇOKTAN/İSTANBUL- İBB İştiraki İGDAŞ, sektörünün eleman ihtiyacını gidermenin yanı sıra genç istihdamını arttırmak için “Altın Bilezik” projesini hayata geçirdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nden onay alınmasıyla 6 okulla beş yıllık protokol imzalandı. Eğitim programından ilk etapta 1.500 öğrenci yararlanacak.

Haberin Devamı

Proje ile öğrencilere imkanı sağlamayı ve sektördeki genç istihdam oranını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden eden İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen, 6 okulda verilecek eğitimlerde ilk etapta 1500 öğrencinin yararlanacağını söyledi.

Sosyal sorumluluk projesi

Meslek liselerinde mezun olmadan okuldan ayrılma oranının yüksek olduğunu ifade eden Özmen şöyle devam etti:

“Bu projede mesleki ve teknik liselerdeki mezuniyet ortalamasının düşüklüğü doğru hedef kitleyi belirlemede önemli kriterlerden biri oldu. Çocuklarımızın okullarından mezun olmadan ayrılmaları ve yeterli teknik niteliği kazanmadan çalışmaya başlamaları yerine; hem istihdam imkanı sağlayarak mezuniyet oranının yükselmesine katkı sağlanması, hem de mezun olurken teknik yeterlilik açısından sektörde tercih edilir bir seviyeye gelinmesi amaçlandı. Dolayısıyla bu program, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için, ‘okul bitince doğrudan iş imkanı’ sağlayan bir program olduğu kadar, hem doğal gaz dağıtım sektörü hem de İGDAŞ için kalifiye personel ihtiyacının karşılanması anlamında da bir ‘sosyal sorumluluk’ projesi oldu.”

Haberin Devamı

‘Gençlere umut olacak’

Altın Bilezik Projesi’nin, İGDAŞ’ın çalışma alanı sektörel eğitim veren okullar kapsamında planlandığını aktaran Özmen, “Bu çerçevede öğrenci hedef kitlesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde doğal gaz sektörüne dönük ‘Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme’ eğitim alanının, ‘Tesisat ve Enerji Sistemleri’ dalını seçmiş 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileridir. Öğrenciler için doğrudan alanında uzman kişiler tarafından eğitilmek okul bitince işsiz kalma korkusunu silen büyük bir umut olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin iki aşamada gerçekleştidiğini vurgulayan Özmen, teorik derslerin ardından öğrencilerin sahada pratik yaptığını ve eğitimini tamamladığını sözlerine ekledi.