Gündem Altın Palmiye Koreeda’ya

Altın Palmiye Koreeda’ya

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

71. Cannes Film Festivali dün gece yapılan ödül töreniyle sonlandı.

Altın Palmiye Koreeda’ya

Birçok filmiyle Cannes Film Festivali’nde yarışan usta sinemacı Hirokazu Koreeda, festivalin sevilen filmlerinden ‘Shoplifters’la Cate Blanchett başkanlığındaki jüriden büyük ödül Altın Palmiye’yi kazandı. Film, yan kesicilik yapan ve toplumun kalıplarına uymayan bir aileyi konu alıyor.

Haberin Devamı

Yeslyamova’ya ödül

İkincilik anlamına gelen Jüri Büyük Ödülü muhalif ABD’li sinemacı Spike Lee’nin yönettiği ‘BlacKkKlansman ’a verildi. Film, yarışmanın öne çıkan yapımları arasında gösterilmese de Donald Trump’ın dönemine yaptığı referanslarla dikkat çekmişti. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Kazak yönetmen Sergei Dvortsevoy’un imzasını taşıyan ‘Ayka’yla takdir toplayan Samal Yeslyamova’ya sunulurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise İtalya yapımı ‘Dogman’deki rolüyle Marcello Fonte’ye verildi. Yarışmanın eleştirmenlerce gözdeleri arasında gösterilen Lee Chang-Dong’un yönettiği ‘Burning’ ve Nuri Bilge Ceylan’ın imzasını taşıyan ‘Ahlat Ağacı’ ise ana jüriden ödül alamadı.

Altın Palmiye Koreeda’ya

Ödül törenin dikkat çeken Asia Argento’nun Harvey Weinstein’ın ona Cannes’da tecavüz ettiğini aktardığı öfkeli konuşması oldu. Argento konuşmasında sektörü de suçladı ve “Burası onun avlanma alanıydı. Bazılarınız, burada hala oturanlar bu suçlara göz yumdunuz. Siz kim olduğunuzu biliyorsunuz, biz sizin kim olduğunuzu biliyoruz. Ve bunlardan sorumlu tutulacaksınız” dedi.

Yazarlar