Gündem ‘Altın Portakal’ yarın başlıyor!

‘Altın Portakal’ yarın başlıyor!

03.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

50. Antalya Altın Portakal Film Festivali, yarın akşam düzenlenecek açılış töreniyle başlıyor. 11 Ekim’e kadar sürecek olan festivalin ilgiyle takip edilecek bölümü, her yıl olduğu gibi bu yıl da ulusal yarışma...

‘Altın Portakal’ yarın başlıyor

Yarın başlayacak olan 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Türkan Şoray başkanlığındaki jürisi, bu yıl genç yönetmenlerin imzasını taşıyan 10 filmi değerlendirecek. “Mommo” ile dikkat çeken Atalay Taşdiken’in yeni filmi “Meryem” vizyona girdikten sonra ulusal yarışmada yerini alıyor. “Canavarlar Sofrası” adlı ilk filmiyle tanınan Ramin Matin’in imzasını taşıyan ve dünya prömiyerini Asya’nın ünlü film festivali Busan’da yapan yeni filmi “Kusursuzlar” da Altın Portakal için yarışacak. Ayrıca, Zeynep Dadak ve Merve Kayan ilk filmleri “Mavi Dalga” ile bir büyüme öyküsü anlatıyorlar ve ödül için yarışıyorlar.
Festivalin Yeşim Ustaoğlu’nun jüri başkanlığını üstleneceği uluslararası yarışmasında ise 10 film var. Bu filmler arasında övgüyle söz edilen, Romanyalı yönetmen Corneliu Porumboiu’nun (“Bükreş’in Doğusu”) imzasını taşıyan “When Evening Falls on Bucharest or Metabolism / Bükreş’e Gece Çöktüğünde ya da Metabolizma”sı da bulunuyor.
Festivalin dikkat çekici diğer bir yönü, “Bir Ayrılık” ile En İyi Yabancı Dilde Film Oscar’ı kazanan Asghar Farhadi’nin Cannes’da yarışan yeni filmi “Le Passe / Geçmiş”i sunmak için başrol oyuncusu Ali Mustafa ile festivale konuk olması...
Festivalin 50. yılı, özel etkinliklerle kutlanacak. Nebil Özgentürk, 50. yıla özel bir belgesel, Cahit Berkay ise festival için bestelediği bir parçayla festival takipçilerinin karşısına çıkacaklar.