Gündem Altındağ olayları: 76 kişi gözaltında

Altındağ olayları: 76 kişi gözaltında

13.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altındağ’da Suriyeli Yahya Abdoo’nun Emirhan Yalçın’ı bıçaklayarak öldürmesi sonrası yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan ve “mala zarar verdiği” tespit edilen 76 kişi gözaltına alındı...

Altındağ olayları: 76 kişi gözaltında

PAŞA ALYURT Ankara - Ankara Altındağ’da 10 Ağustos’ta iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada Emirhan Yalçın (18) hayatını kaybetmiş, Ali Yasin Güler yaralanmıştı. Olayın kısa sürede duyulması üzerine vatandaşlar, saldırıya tepkide bulunarak Suriyeli sığınmacıların bulunduğu iş yerlerine saldırdı. Suriyeli sığınmacıların bulunduğu iş yerlerinin camlarını kırarak arabalarına zarar veren öfkeli kalabalık, “yeter artık, burada Suriyeli istemiyoruz” diye slogan attı. Yalçın’ın ölümünün duyulması üzerine öfkeli kalabalığı sakinleştirmekte güçlük çeken emniyet ekiplerince bölgeye Özel Harekat ekipleri ile Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Bölgede dün yaşanan olayların tekrarlanma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alan ekiplerce, çeşitli noktalarda güvenlik merkezleri oluşturuldu.

Haberin Devamı

Suriyelilerin yaşanan gerginliğin büyümemesi için aralarında anlaşarak bir süre dışarıya çıkmama kararı aldığı öğrenildi. Battalgazi ve Önder mahallelerinde Suriyelilere ait iş yerlerinin ise kapalı olduğu görüldü. Olayın yaşandığı Battal Gazi Mahallesi’ndeki vatandaşlar, “Gençlerimiz akşam dışarı çıkamıyor. Biz çocuklarımızı gözümüzden sakınarak büyütüyoruz. Burada Suriyeliler evlatlarımızı öldürsünler diye mi yetiştiyoruz?” dedi.

38’İNİN SUÇ KAYDI VAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden dün yapılan açıklamada, Altındağ’da vatandaşları provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu ve bölgede mala zarar verme olaylarına karıştıkları saptanan 76 kişinin yakalandığı belirtildi. Şüphelilerden 38’inin “yağma”, “kasten yaralama”, “hırsızlık”, “uyuşturucu bulundurma ve ticaretini yapma”dan suç kaydı olduğu belirtilen açıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi ve güvenlik güçlerine
yardımcı olunması istendi.

Haberin Devamı

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden önceki akşam yapılan açıklamada da, şu ifadelere yer verilmişti:“Bazı sosyal medya hesaplarında ilimizde meydana geldiği iddia edilen gerçek dışı görüntüler paylaşılmaktadır. Aşağıda yer alan ve Ankara Altındağ ilçesinde meydana geldiği iddia edilen görüntü 2021 yılında başka bir ülkede meydana gelen olaya aittir. Ayrıca, ilimizde kundaklama sonucu araç ya da bina yangını meydana gelmemiş olup bu tür provakatif maksatlı paylaşım ve görüntü yayınlayanlarla ilgili adli işlemler başlatılmıştır.”

PROVOKASYON UYARISI

Ankara Valiliği’nce önceki gece geç saatlerde, yaşanan gerginlik ve çıkan olaylarla ilgili açıklama yapıldı. Valilikten açıklamasında, “Altındağ ilçemizde bu akşam meydana gelen bir takım gösteri ve olaylar vatandaşlarımızın soğukkanlılığı ve emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu an itibariyle sona ermiştir. Halkımızın provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemeleri önemle rica olunur” denildi.

POLİS OLMAK İSTİYORMUŞ

İki grup arasında yaşanan olayda Suriye uyruklu Yahya Abdoo tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren Emirhan Yalçın’ın polis olmak için hazırlandığı öğrenildi. Çevresi tarafından oldukça sevilen Yalçın’ın yaşanan olayda, çimleri yakarak çöp konteynerlerini tekmeleyen ve bağırarak küfür eden şüphelileri etrafta aile olduğunu belirterek uyardığı öğrenildi. Yalçın’ın, çöp kovasını tekmeleyen Abdoo’ya yönelik, “O benim devletimin malı, niye zarar veriyorsun?” dediği bildirildi. Bunun üzerine Abdoo’nun da “Siz ölmek mi istiyorsunuz? Kellenizi alırım” diyerek Yalçın’ı defalarca bıçakladığı kaydedildi.