Gündem 'Amcam benim gözümde suçsuz'

'Amcam benim gözümde suçsuz'

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gülen’in yeğenleri Şamil ve Keysan Gülen, yargılandıkları davada savunma yaptı. Suçlamaları reddeden Keysan Gülen amcası için “Kendisinden illegal bir söz işitmedim. Kendisi benim gözümde suçsuzdur” dedi...

Amcam benim gözümde suçsuz

FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen’in yeğenleri Şamil Gülen ve Tavus Bin Keysan Gülen’in, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla yargılanmasına başlandı. Sanık Şamil Gülen, “Kendisinden illegal bir söz işitmedim, bir suç işleyeceğini de düşünmüyorum. Kendisi benim gözümde suçsuzdur” dedi.

Haberin Devamı

Tutuklu bulundukları Sakarya Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan sanıklardan Şamil Gülen, ifadesinde şunları anlattı:

BABAMDAN DUYMUŞ: İnancım ve aldığım eğitim gereği devletime ve milletime bağlı bir birey olarak yaşıyorum. Anayasal düzene karşı hiçbir oluşumda yer almadım, hiçbir terör örgütüyle de bağlantım yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Hakkımda beyanda bulunan Çetin Acar, amcam Fetullah Gülen hakkında da bir kitap çıkarttı, benimle ilgili de babamdan duyduğu bilgiler doğrultusunda gerçek dışı beyanda bulunmuştur. Beyanlara katılmıyorum.

TÜRKYOLU İLE GÖRÜŞTÜK: Abdullah Aymaz’ı amcamın arkadaşı olmasından dolayı tanırım ama kendisi yaş farkımızdan dolayı beni tanımaz. Kendisini aradığıma ilişkin olay da 2012’de amcam Hasbi Nidai Gülen’in vefatından sonraki görüşmedir. Abdullah Aymaz, babamla taziye görüşmesi yapmışlardı. Cevdet Türkyolu ile de yolumuz hiçbir zaman kesişmedi ama amcamı ziyarete ABD’ye gittiğimde selamlaşıp konuştuk.

Haberin Devamı

KUR FARKI YÜKSEKTİ: Bank Asya’daki hesap maaş hesabımdır. Birikimlerimi burada değerlendirdim. Diğer bankalara göre kur farkı yüksek olduğu için bu bankayı tercih ettim. Dolar ve altın alarak kur farkından para kazandım. ByLock kullanmadım, böyle bir programı da görmedim. Yapılan tespitte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Darbe girişimini evimde televizyon izlerken öğrendim ve darbeyi yapanları lanetledim.

‘Darbeden haberim yok’

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in suçsuz olduğunu öne süren Gülen, “Amcam Fetullah Gülen hakkında da kesinleşmiş bir yargı kararı yoktur. Kendisinden illegal bir söz işitmedim, bir suç işleyeceğini de düşünmüyorum. Kendisi benim gözümde suçsuzdur” iddiasında bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Çağlar, “Türkiye’de olanlar ne? Yaşananların sorumlusu kim o zaman?” diye sordu. Sanık Şamil Gülen soru üzerine “bilgim yok, olan bitene de ben karar veremem” ifadesini kullandı.

‘Cemaatin ibadet kısmında yer aldık’

Sanık Tavus Bin Keysan Gülen de ailesiyle birlikte cemaatin ibadet kısmında yer aldıklarını söyledi. Hakkında beyanda bulunan Çetin Acar’ın söylediklerini kabul etmeyen Gülen, ByLock kullanıcısı olmadığını savunarak, Bank Asya’daki hesabı da babasının matbaaları için açtığını iddia etti. FETÖ elebaşını ziyaret için ABD’ye gittiklerinde dini sohbetler haricinde bir şeye tanık olmadığını öne süren Gülen, “2013’te Türkiye’ye dönerek ticaretle uğraştım.. Kayınpederim, 17/25 sonrası beni suçladı ve tabiri caizse beni kapı dışarı etti. FETÖ/PDY’yi bir terör örgütü olarak kabul ediyorum ama yöneticilerini tanımıyorum. 15 Temmuz’u yapanları terör örgütü olarak kabul ediyorum ancak FETÖ’den kastınız cemaat ise bunu kabul etmiyorum” dedi.