Gündem Ameliyatta terslik oldu felç kaldı!

Ameliyatta terslik oldu felç kaldı!

17.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Suriyeli 12 yaşındaki S.C. savaştan kaçan ailesiyle 6 yıl önce Türkiye’ye geldi. Omurgasında eğrilik vardı. Türkiye’de tedavi olmaya başladı.

Ameliyatta terslik oldu felç kaldı

Doktorlar genç kızın eğriliğini düzeltmek için skolyoz ameliyatı önerisinde bulundu. Aile kabul edince S.C. bıçak altına yattı. Ancak ameliyat umulduğu gibi geçmedi. Yaşanan aksaklık nedeniyle küçük kızın belinden aşağısı felç oldu.

Haberin Devamı

Anne Minar Esed, “Kimse bana ameliyatın riskli olduğunu söylemedi. Yüzde 50 riskli olduğunu dahi söyleselerdi yaptırmazdım. Kızımın iyi bir hastanede fizik tedavi olması gerekiyor. Ama bunu karşılayacak gücüm yok” dedi.

‘Nadir bir durum’

Ameliyatı yapan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Hacı Mustafa Özdemir, hasta yakınına gerekli bilgilendirme yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Özdemir, “Hastaya düzeltmek için gerekli vidaları koyduk. Düzeltici manevrayı yapmadan, hastada sinyal değişiklikleri başlayınca ameliyatı durdurduk. Çok nadir karşılaştığımız bir durumdu. Ben belki 2 bin tane böyle ameliyat yapmışımdır, bu gördüğüm ikinci vaka” açıklamasını yaptı.