Gündem e-Okul kayıt sorgulama ekranı! Çocuğum hangi okula gidecek?

e-Okul kayıt sorgulama ekranı! Çocuğum hangi okula gidecek?

13.07.2020 - 09:26 | Son Güncellenme:

Yeni eğitim öğretim yılında ana sınıfı, İlkokul ve Ortaokul'a gidecek olan öğrencilerin hangi okullara kayıt yaptıracağı belli oldu. Çocuğunu hangi okula kayıt ettireceğini öğrenmek isteyen binlerce veli şimdilerde e-Okul kayıt sorgulama işlemi nasıl yapılır sorusuna yanıt aramayı sürdürüyor. Peki e-Okul kayıt sorgulama işlemi nasıl yapılır? Çocuğum hangi okula gidecek?

e-Okul kayıt sorgulama ekranı Çocuğum hangi okula gidecek

Milli Eğitim Bakanlığı az önce duyuru yaptı ve '2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ana aınıfı, ilk ve ortaokul kayıtları e-Okul'da erişime açıldı' diye belirtti. Bu gelime sonrası öğrenciler ve veliler başvuruların nasıl yapıalacağını araştırmaya başladı ve e-Kayıt sorgulamaları hızlandı.

Haberin Devamı

Adrese dayalı kayıt bilginize ulaşmak için tıklayınız

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2020 NASIL AÇILIR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

E-OKUL'A GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Haberin Devamı

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.