GündemAnadolu Kartalı nefes kesti

Anadolu Kartalı nefes kesti

04.07.2025 - 07:01 | Son Güncellenme:

Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2025 Eğitimi’nin basın günü dün yapıldı.

Anadolu Kartalı nefes kesti

YAVUZ ÖZDEN/KONYA- 3. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mete Kuş, basın günü kapsamında brifing verdi. Uluslararası bir eğitimde ilk kez savaş başlamadan önceki kriz safhası senaryolarının fiili uçuşlu olarak canlandırıldığını ifade eden Kuş, şunları söyledi: “Anadolu Kartalı eğitiminde ilk kez, kırmızı ülke rolündeki kuvvetler tarafından atıldığı benzetilen çok sayıda seyir füzesi tehdidine karşı, mavi kuvvetlerin senaryo gereği önleme ve imha harekatı icra edilmiştir. Konvansiyonel harekat kapsamında icra edilen uluslararası bir eğitimde ilk defa sadece İHA’lar doğrudan bombardıman rolünde görev aldı.”

Haberin Devamı

Basın mensupladı kendilerine ayrılan alanda yerlerini alarak, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Katar, Macaristan, Ürdün, Suudi Arabistan, ABD ve NATO’ya ait hava unsurlarının iniş ve kalkışlarını fotoğrafladı. Bugün sona erecek Anadolu Kartalı-2025 Eğitiminde, 30 uluslararası, 45 milli unsur olmak üzere 75 hava ve deniz unsuru ile 1000’den fazla personel görev aldı.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler