Gündem Anaokuluna PKK bombası

Anaokuluna PKK bombası

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silvan ilçelerinde süren operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 115’e ulaştı. Anaokuluna bomba koyup öğrencileri kalkan yapan PKK, hastaneye da roketli saldırı düzenlendi

Anaokuluna PKK bombası

Şırnak’ın Cizre ile Silopi ilçelerinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlatılan operasyonda çatışmalar şiddetlenirken iki ilçede toplam 98 terörist öldürüldü, 10 terörist sağ olarak yakalandı. Güvenlik güçleri, Mardin’in Dargeçit ilçesinde 10, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde de yedi teröristi ölü olarak ele geçirdi. Kent merkezinde de bir anaokulunun bahçesine el yapımı patlayıcı bırakan ve öğrencileri “kalkan” olarak kullanıp güvenlik geclerine ateş açan teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyonların 6’ncı gün geride kalırken 85 barikat imha edildi, 13 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Cizre’de 53, Silopi’de 596 evde arama yapıldı. Operasyonlarda 13’ü polis, 23 güvenlik görevlisi yaralandı. Cizre Emniyet Müdürlüğü’nün arkasına indirilmek istenen askeri helikoptere dün Nur Mahallesi’nde bulunan PKK’lılar tarafından ateş açıldı. Saldırı üzerine helikopter ani manevra yaparak inmeden bölgeden uzaklaştı. Çatışmaların Nur, Cudi ile Yasef Mahallesi’nde yoğunlaşırken ilçeye askeri sevkiyata devam edildi.

Hastanede tanklar

İlçenin hakim tepelerinde konuşlandırılan tanklardan belirlenen hedeflere zaman zaman atışlar yapılıyor. Cizre Devlet Hastanesi’nde son zamanlarda teröristlerce yapılan roketli saldırılar nedeniyle güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Hastane bahçesine konuşlandırılan zırhlı araçlar ve tanklarla jandarma özel harekat ile polis özel harekat personeli kuş uçurtmazken birçok vatandaşın da güvenlik gerekçesiyle koridorlarda tedavi edildiği belirtildi. Hastane Camisi yakınında konuşlanan bir tanktan da Yasef Mahallesi’ndeki belirlenen barikatlara ateş açıldı.

Haberin Devamı

Silopi’de okul yandı

Silopi ilçesinde de güvenlik güçlerinin Başak, Nuh, Barbaros ve Cudi mahallelerinde operasyonlar devam ederken, Nuh Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yangın çıktı. Nuh Mahallesi’ndeki sağlık ocağı ve aile hekimliği binaları da ateşe verdi. Binalarda büyük hasar meydana geldi. İlçede birçok aile su ve erzak sıkıntısı çekildiği için yasağın kaldırılmasını istiyor.

Teröristler Şırnak merkezdeki Bahçelievler Anaokulu’nun bahçesine el yapımı patlayıcı bıraktı. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri okulda çocukların bulunması nedeniyle bombaya ilk anda müdahale edemedi. Öğrencileri “kalkan” olarak kullanan teröristler, buradan güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çocukların farklı bir bölgeye alınmasının ardından güvenlik güçleri tarafından teröristlere yönelik operasyon başlattı.

Anaokuluna PKK bombası


Cizde Devlet Hastanesi’ni zırhlı araçlar ve tanklar koruyor.

Sur’dan şoke eden görüntüler

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ölü ele geçen terörist sayısı da dün 7’yi buldu. Dün Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde çatışmalar meydana geldi, iki asker hafif yaralandı. Yaralı askerleri almaya giden ambulans, yoğun çatışma nedeniyle bölgeye uzun süre giremedi. Polise ait zırhlı kepçeye de PKK’lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Roketatar kepçenin önüne düşerek infilak etti. Saldırıda kepçede hafif hasar meydana geldi. Sur ilçesindeki operasyona yönelik fotoğraf kareleri de basınla paylaşıldı. Operasyonlar sırasında sokaklarda kurulan barikatların Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinesi (AZMİM) ile kaldırıldığı sıradaki karelerle, teröristlerce karargah olarak kullanılan ve ardından yakılan Mardinkapı İlkokulu’nun güvenlik kuvvetlerince kontrol altına alınmasına ait kareler de dikkati çekti.

PKK’nın yaktığı evler ve sokaklara kurduğu barikatlar, barikatların tuzaklanmasında kullanılan tüpler, sokaklara yerleştirilen el yapımı bombalar, evin içine yerleştirilmiş patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcılara ait karelere de yer verildi.

Karelerde, güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı kullanılamaz hale getirilen sokak ve evlere ilişkin görseller ile terör örgütü mensuplarının evden eve geçiş için açtığı delikler de görülüyor. Güvenlik güçlerinin bir çocukla ilgilendiği sırada çekilen iki görsel de paylaşılan kareler arasında yer aldı.

Basınla paylaşılan karelerden birinde de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünün yer aldığı tabelanın bulunduğu alanda görev yapan bir askerin görüntüsü de dikkati çekti.