Gündem Andırınlı kızlara yurt

Andırınlı kızlara yurt

09.11.2008 - 02:24 | Son Güncellenme:

Milliyet’in Baba Beni Okula Gönder kampanyası, kapsamında hayırsever işadamı Kadir Akkaya’nın katkılarıyla Andırın’da yaptırılan kız öğrenci yurdu törenle açıldı

Andırınlı kızlara yurt

Milliyet’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası kapsamında bir yurt daha tamamlanarak kız öğrencilerin hizmetine sunuldu. Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde hayırsever işadamı Kadir Akkaya’nın katkılarıyla yaptırılan kız öğrenci yurdu, törenle açıldı.
Yeni Mahalle’deki Andırın Çağdaş Yaşam Mirad Akkaya Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış törenine Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, ÇYDD temsilcisi Gülser Alpaslan, hayırsever Kadir Akkaya, Andırın Kaymakamı Kürşad Özdemir, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

‘Mutlu bir gün yaşadım’
Andırın Kaymakamı Kürşat Özdemir, Andırın’da okullaşma oranının ilköğretimde yüzde 100, ortaöğretimde kız öğrencilerde yüzde 73, erkek öğrencilerde yüzde 84, toplamda da yüzde 79 olduğunu kaydetti.
ÇYDD temsilcisi Gülser Alparslan Atatürk devrimleriyle kazanılan hakları geliştirerek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insana ve çağdaş topluma ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
İşadamı Akkaya da mutlu bir gün yaşadığını belirtip, “Bir vatandaş olarak bütün gayemiz memleketteki cehaleti kaldırmak. Bundan sonra da bu tür hizmetlere devam etmek istiyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın ilçelerinde kız öğrenci yurdu sıkıntısı olduğunu belirten Vali Tanılır şunları söyledi:
“Bu yatırımda emeği geçenleri kutluyorum. Yurt için imkân sağlayan ve açılış için gelen Kadir Akkaya ile saygıdeğer eşine teşekkür ediyor, yurda ismi verilen annesi Mirad Akkaya hanımefendiyi rahmetle anıyorum.”
Yurdun açılış kurdelesi de Tanılır, Kadir Akkaya ve eşi Ayşe Akkaya, Özdemir ve Alparslan tarafından kesildi.


Andırınlı kızlara yurt


Vali Tanılır, hayırsever işadamı Akkaya’ya teşekkür plaketi verdi

Kampanyayla yapılan 26. yurt
Andırın’da açılışı yapılan kız yurdu, Milliyet’in ÇYDD ile birlikte yürüttüğü Baba Beni Okula Gönder kampanyasıyla yapılan 26. yurt oldu. 2002’de kaymakamlığın yapımını başlattığı yurdun 2007’de kaba inşaatı bitirildi. Kadir Akkaya’nın 520 bin YTL’lik desteği ve yerel katkılarla beş katlı binanın donanımı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Binanın ilk iki katı öğretmenevi, 3. katı öğrenci yemekhanesi, 4 ve 5. katlar da yatakhane olarak düzenlendi.

Kadıköy’den 8 bin 100 YTL
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Gönüllüleri de Baba Beni Okula Gönder kampanyasıyla eğitimine devam eden kız çocuklarına destek olmak için 8 bin 100 YTL topladı. Gönüllerin topladığı bağış, BBOG burs hesabına yatırıldı.