Gündem Ankara merkezli 3 ilde suç örgütlerine operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Ankara merkezli 3 ilde suç örgütlerine operasyon! Çok sayıda gözaltı var

14.06.2023 - 12:25 | Son Güncellenme:

Ankara merkezli 3 ilde esnafı haraca bağlayıp, çek ve senet tahsilatçılığı yaptığı belirlenen 2 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara merkezli 3 ilde suç örgütlerine operasyon Çok sayıda gözaltı var

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde faaliyet yürüten 2 ayrı suç örgütünü takibe aldı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin gelir sağlamak için bölge esnafını haraca bağlayıp, çek ve senet tahsilatçılığı yaptığı belirlendi. 3'üncü kişilere borçlu olan mağdurları, silahla veya darbederek yaralayan şüphelilerin, geçmişte işlenen cinayetler üzerinden korku oluşturdukları ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara merkezli 3 ilde suç örgütlerine operasyon Çok sayıda gözaltı var

Harekete geçen polis, dün Ş.D. ve İ.K.'nin liderliğini yaptığı 2 suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Ankara, Muğla ve Kütahya'da yapılan eş zamanlı baskınlarda, 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 18 ruhsatsız tabanca, 1809 mermi, 63 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüphelilerin 2'sinin cezaevinde olduğu, 1'inin de jandarma ekiplerince gözaltına alındığı anlaşıldı. Firari 1 şüphelinin yakalanması içinse çalışmalar sürüyor.