Gündem Ankara'daki bayrağı çocuklar indirmiş

Ankara'daki bayrağı çocuklar indirmiş

17.10.2014 - 12:03 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı ile Ankara Altındağ Belediyesi'ni karşı karşıya getiren belediyeye ait bir anaokulunun bayrağının indirildiği tartışmalarının altından, ilginç bir ayrıntı çıktı. Genelkurmay Başkanlığı bayrağın bölücü terör örgütü üyesi 4 terörist tarafından indirildiğini açıklarken, Altındağ Belediyesi ise böyle bir olayın yaşanmadığını belirtmişti. İki kurum arasında polemiğe neden olan bayrak indirme tartışmasının altından ise "yaramaz çoçuklar" çıktı.

Ankaradaki bayrağı çocuklar indirmiş

Emniyet kayıtlarına yansıyan olaya göre, çocukların okulda oynarken bayrak ipine asıldıkları ve bayrağı yanlışlıkla düşürdükleri, herhangi bir zarar verme düşüncelerinin olmadığı bilgisi yansıdı. Ankara Valiliği de bir açıklama yaparak, bayrağın oynayan çocuklar tarafından düşürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı


GENELKURMAY AÇIKLADI AMA...


Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Ankara Altındağ Belediyesi Anaokulu'nda, bayrak direğinde asılı bulunan Türk Bayrağı'nın ipinin kesilerek indirildiği ifade edildi. Olayla ilgili bölücü terör örgütü üyesi dört teröristin yakalandığı, ikisi hakkında yasal işlem başlatıldığı, diğer ikisinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise yaptığı yazılı açıklamada, iddianın doğru olmadığı belirtilerek, "Belediye sınırları içerisinde, ne belediyeye bağlı okullarda, ne de MEB'e bağlı okullarda böyle bir olay yaşanmamıştır. Gerek emniyette, gerekse Milli Eğitim'de böyle bir olayın Altındağ'da yaşandığıda dair hiçbir kayıt ve bilgi yoktur" dedi.

Haberin Devamı

GÖNDERE ÇEKMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Buna karşılık olayın emniyete yansıdığı ortaya çıktı. İhbar üzerine yapılan incelemelerde, 12 ekim günü saat 17.30 sıralarında, 12-13 yaşlarında 4 çocuğun söz konusu okulun bahçesinde oyun oynadıkları tespit edildi. Çocukların şakalaşarak oyun oynadıkları sırada, bayrağın ipine asıldıkları ve bayrağın bir anda yere düştüğü, korkan çocukların okuldan kaçtıkları, daha sonra geri dönerek bayrağı yeniden göndere çekmeye çalıştıkları anlaşıldı. Çocukların bayrağı yanlışlıkla düşürdükleri, herhangi bir zarar verme düşüncelerinin olmadığı bilgisi yansıdı. Ayrıca olayla ilgili güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, çocukların kimliklerini tespit etti. Olayın kameralara da yansıdığı anlaşıldı ve çocukların bayrağı oyun oynarken düşürdükleri ve daha sonra yerine tekrar asmaya çalıştıkları görüldü. Çocuklar savcılık ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.

VALİLİK DOĞRULADI

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"12.10.2014 tarihinde Altındağ Belediyesi Anaokulunda dört bölücü terör örgütü mensubu tarafından Türk Bayrağının indirildiğine ilişkin haberler gerçek dışıdır. 08.10.2014 tarihinde Mamak Metehan İlkokulu ve Ortaokulu bahçesindeki Türk Bayrağının yaşları 11-14 arasında üçü aynı okul, biri başka okuldan olmak üzere dört çocuk tarafından indirildiği tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Çocuk Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan çocuklar, ailelerine teslim edilmiştir.

Haberin Devamı

12.10.2014 tarihinde ise Altındağ Belediyesi Anaokulu bahçesindeki Türk Bayrağı, okul bahçesinde oynayan iki çocuk tarafından düşürülmüş, çocukların bayrağı yerine takmak istedikleri ancak takamadıkları, daha sonra ilgililerce Bayrağın yerine takıldığı anlaşılmıştır."