Gündem "Anne neden siz hiç büyümüyor sunuz?"

"Anne neden siz hiç büyümüyor sunuz?"

10.10.2010 - 12:05 | Son Güncellenme:

.

Anne neden siz hiç büyümüyor sunuz

Konya’da bedensel engelleri nedeniyle belden aşağıları tutmayan bu yüzden ellerinin yardımı ile hareket etmek zorunda kalan Aşure ve Mehmet Ali Güney çifti, doktorların "çocuk yapmayın" uyarılarına rağmen dünyaya gelen 2’si ikiz 3 sağlıklı çocuğuyla mutlu bir hayat sürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, çok küçük yaşlarda geçirdikleri rahatsızlık nedeniyle belden aşağıları tutmadığı için ellerinin üzerinde yürümek zorunda kalan Mehmet Ali (36) ve Aşure Güney, ilk görüşte birbirlerine aşık oldu.

12 yıl önce hayatlarını birleştiren Güney çifti, tüm engelleri aşkları sayesinde aşmayı başardı. Hatta rahatsızlıkları nedeniyle doktorların "çocuk yapmayın" uyarısına rağmen 3 sağlıklı çocuk dünyaya getirdiler. Üstelik çocuklardan 8 yaşındaki Mustafa ve Hacer ikiz...

Çocuklarını en iyi koşullarda büyütmek için çaba sarf ederken Mehmet Ali’nin geçirdiği trafik kazası sonrası özürlülük oranının yüzde 90’na çıkması, Güney ailesini üzdü. Ancak bu kaza bile mutluluklarına gölge düşüremedi.

Artık elleri üzerinde bile yürüyemeyen kocasının banyo ve tuvalet ihtiyacı gibi herşeyine yetişmeye çalışan ve yüzde 40 özürlü raporu bulunan Aşure Güney, kocasına adeta gözü gibi bakıyor.

Kendileri okuma yazma bilmediği için çocuklarının eğitimine büyük önem veren ve bunun için kent merkezine taşınmayı bile düşünen çift, maddi imkansızlıklar nedeniyle bir türlü amaçlarına ulaşamadı. Güney çiftinin en büyük sıkıntısı ise çocuklarının "anne niye siz büyümüyorsunuz?" sorusuna cevap verememek.

Hayırsever vatandaşların yardımıyla yaptırılan bir evde oturan Güney çifti, üç ayda bir aldıkları yaklaşık bin liralık özürlü maaşıyla geçimlerini sürdürmeye çalışıyor.

-BİRBİRLERİNİ İLK GÜNKÜ GİBİ SEVİYORLAR-

Haberin Devamı

Aşure Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm sağlık problemlerine rağmen eşiyle birbirlerini ilk günkü gibi sevdiklerini söyledi.

Bugüne kadar çok sıkıntı yaşadıklarını ancak bu durumu hiç sorun etmediklerini belirten Güney, "Evlendikten sonra doktorlar rahatsızlığımdan dolayı zor olacağından çocuk yapmamam konusunda beni uyardı. Açıkçası ben bu uyarıya çok dikkate almadım. Çocuklarıma hamile kaldığımda ve dünyaya geldiklerinde hüzün ile mutluluğu aynı anda yaşadım. Ancak bunu çevreme hiç yansıtmadım. Onların bakımı zor oldu. Özellikle benim de doğumda öğrendiğim ikiz çocuklarım Mustafa ile Hacer’in bakımında çok zorlandım. Bazen onlar ağladı, ben ağladım. Ama şimdi biri 11, diğer ikisi 8 yaşında ve gayet sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar" diye konuştu.

Eşiyle birlikte elleri ve ayakları üzerinde yürümenin kendileri için hiçbir zaman sıkıntı teşkil etmediğini ifade eden Güney, şunları kaydetti: "Eşim ve ben yürüyemediğimiz için boyumuz küçük gibi görünüyor. Bu nedenle çocuklarımız bu durumu fark ettiğinde bizimle ilgili öğretmenlerine çeşitli sorular yöneltmişler. Öğretmenleri gerekli cevabı vermiş. Ancak çocuklarımız bize de ’anne siz niye hiç büyümüyorsunuz?’ diye soru yöneltince gerçekten hem üzüldük hem de ne cevap vereceğimizi şaşırdık. Ancak yine de eşimle birbirimize destek olarak çocukların bu tür sorularına cevap vermeye çalışıyoruz." Kendisi ve kocasının rahatsızlıklarından dolayı hiç okula gitmediğini ve okuma yazma bilmediklerini dile getiren Güney, çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için yaşadıkları beldeden kent merkezine taşınmak istediklerini, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu hayallerine gerçekleştiremediklerini sözlerine ekledi.

-YÜK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN ÜZÜLÜYOR-

Haberin Devamı

Mehmet Ali Güney ise AA muhabirine, eşiyle mutlu bir yaşam sürdüklerini ancak geçirdiği kaza sonrası tamamen eşine bağımlı hale geldiği için çok üzüldüğünü söyledi.

Bu halde bile eşinin çocuklarına nasıl davranıyorsa kendisine de aynı şekilde davrandığını anlatan Güney, "Hatta benimle daha fazla ilgileniyor. Banyo ve tuvalet ihtiyacımdan yemek yememe kadar herşeyim ondan soruluyor. Yerimden hareket etmekte bile zorlanıyorum. Biz Kaymakamlığın verdiği destekle ayakta duruyoruz. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için kent merkezine taşınmamız gerekiyor" dedi.