Gündem Anne ve kızını vahşice öldürdüler

Anne ve kızını vahşice öldürdüler

17.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Semire Balık ve kızı Ayşe Işık, Adana’da bir yol kenarında kurşunlanarak vahşice katledildi. Katil şüphelisi olarak baba Hüseyin Balık ile oğlu Abdullah Balık aranıyor. Cinayetin bahanesi yine aynı....

Anne ve kızını  vahşice öldürdüler

‘Namus’ bahanesiyle işlenen cinayetlerin önüne bir türlü geçilmiyor; dün Adana’da vahşi bir cinayet işlendi.
Adana-Gaziantep otoyolunun Karaisalı çıkışında Semire Balık (47) ile kızı Ayşe Işık (22) otoyol kenarında tabancayla öldürülmüş olarak bulundu.
Polis, Balık ile Işık’ı öldürdüğü iddia edilen baba ve oğlu arıyor.
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Karaisalı çıkışı yakınlarında bir kamyon sürücüsü, dün saat 06.30 sıralarında otoyol kenarındaki drenaj kanalında yan yana yatan iki kadın görüp polise bildirdi. Polis ekipleri, yöresel kıyafetli olan kadınlarından birinin başından, diğerinin ise göğsünden ve bacağından tabancayla vurularak öldürüldüğünü belirledi.
Öldürülen kadınların anne ve kızı olduğu belirlenirken cesetlerin üzerinden çıkan oto kiralama şirketine ait kartvizitteki telefonu arayan polis, ölen kadınlardan birinin, şirketin ortağı Hüseyin Balık’ın eski eşi Semire Balık, diğerinin de kızı Ayşe Işık olduğunu tespit etti.
Kurşun yağmuru
Yapılan otopsi sonucunda cesetlerden anne Balık’a sol göğsünden iki, başından iki ve bacağından bir olmak üzere beş, kızı Işık’ın ise göğüs ve başından üç kurşunla öldürüldüğü saptandı. Anne Balık’ın çantasında Mersin’in Erdemli ilçesi ve Tarsus ilçelerinde yapılan alış-veriş fişlerinin durduğu görüldü. Tahkikat çerçevesinde anne ile kızın alışveriş yaptığı işyerlerindeki güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.
Asayiş Şube ekipleri anne Balık’tan boşanan Hüseyin Balık ile oğlu Abdullah Balık’ın cinayet zanlısı olarak aranmaya başlandığını, şirket çalışanlarının baba ile oğlunun cumartesiden beri büroya gelmediğini söylediklerini bildirdi. Polis, Ayşe Işık’ın annesiyle birlikte yaşarken, Metin Işık ile iki yıl önce evlendiği, kocanın genç kadına otoyolda fuhuş yaptırdığı, bu durumu haber alan baba ve oğlun da Balık ve Işık’ı öldürmeye karar verdiğini belirleyerek harekete geçtiğini tespit etti. Polisin araştırmasına göre baba oğul, Işık’ı bulamayınca Balık’ı Erdemli’den, Ayşe Işık’ı ise Tarsus’tan otomobil ile alarak dün sabaha karşı otoyol kenarında tabanca ile vurup olay yerinden kaçtı Metin Işık’ın ise Sivas’a kaçarak hayatını kurtardığı iddia edildi. Bu arada Ayşe Işık’ın da 9 Mart’ta eşi Metin Işık ile kardeşi Abdullah Balık’ın kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürüp şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Semire Balık’ın Mersin’de oturan ve Davut Demirkıran ile evli olan kızı Sibel Demirkıran’ın da dün ortadan kaybolduğu ileri sürüldü. Olayın ardından kaçan damat Metin Işık ise Şarkışla ilçesinde teslim oldu.