GündemAntigravity yoga ile uçuyoruz

Antigravity yoga ile uçuyoruz

13.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Daha önce hiç baş aşağı durarak yerçekimine karşı geldiniz mi? Tüm omurlarınızın tek tek açıldığını hissettiniz mi? Antigravity yoga ile biz hissettik. İnanılmaz farklı bir deneyimdi!

Antigravity yoga ile uçuyoruz

NTIGRAVITY farklı ve çılgın bir spor. Suspension fitness ve hava yoga türlerinin de yaratıcısı olan Christopher Harrison tarafından 1991 yılında kurulan bir akrobatik performans topluluğu olan Antigravity, 35’den fazla ülkede, günlük 8 binin üzerinde uygulayıcıyla dünya çapında en yenilikçi ve eğlenceli fitness trendi olarak günden güne yayılıyor. Türkiye bu sporla 2013 Haziran ayında tanıştı.
Beden için inanılmaz faydaları olan Antigravity yoganın Türkiye’deki yetkili eğitimcisi Antigravity Fitness Master Trainer Mine Melek’i ziyaret ettik ve eğlenceli sporu Mektebim Okulları öğrencileri olarak deneyimledik. Melek’ten yerçekimine karşı gelen bu yoga türüyle ilgili bilgi aldık.

Haberin Devamı

Antigravity yogaya nasıl başladınız?

2013 yılında dünyanın her yanından sporcuların katıldığı Rimini Wellness Italy spor fuarına ilk defa katılmıştım. Yeni egzersiz metotlarının tanıtımının yapıldığı fuarın enerjisiyle o dersten bu derse geçerken belimde uzun zamandır var olan problem nüksetti ve tutulma yaşadım. Pilates alanına gidip kendimi rahatlatmak istedim. Gidince bir baktım karşımda kırmızı hamaklar. Bu nedir diye merak ettim ve denemek istediğimi söyledim.
İlk hareket, baş aşağı sallanma hareketiydi. Hayatımda ilk kez bu hareketi denemiş ve inanılmaz bir rahatlama hissetmiştim. Omurgamın tık sesini duydum ve bir açılma hissettim. Benim için çok güzel bir deneyimdi. İki ders üst üste girdikten sonra ciddi şekilde ağrılarımdan kurtuldum, rahatladım. Yaşadığım bu deneyimi fiziksel ve zihinsel rahatlayışımı Türkiye’de özel derslerimde öğrencilerime yaşatmak istedim. Aynı yılın haziran ayında ilk eğitimimi almak üzere İtalya’ya tekrar gittim. Eğitimi aldım geldim.

Haberin Devamı

Bu alanda eğitim veren başka kişiler de var mı?

Amerika’da One Star Instructor eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye’de temel eğitimleri verebilme yetkisini almış oldum. Böylece eğitimlere başladık. Şu anda Türkiye’de 22 Antigravity fitness sertifikalı eğitmen var. Daha çok yeni bir metot yavaş yavaş sporu seven ve sağlığına önem veren herkese iletilmeye başlandı.

Antigravity yoganın faydaları neler?

Faydaları saymakla bitmez. Ancak en önemli faydası yer çekimine karşı bedenimizde oluşan tüm olumsuz etkileri baş aşağı duruşlarla beraber minimalize etmesi ve bunu yaparken omurgayı baskısız bir şekilde açabilmesi. Bu duruşları uyguladığımız patentli Antigravity teknikleriyle en güvenilir şekilde yapıyor ve yaptırıyoruz.

Başka spor dallarıyla benzerlikleri var mı?

Pilates, kinesis, dans, akrobasi, gyrotonic, aerial moves ve yüzde 60 yogadan etkilenerek bunların birleşiminden meydana gelen melez bir teknik. Tüm bu teknikleri içeriyor. Antigravity, en önemli iki prensibi olan güvenlik ve eğlenceyle sporseverlere sayısız zihinsel ve fiziksel yararlar sunuyor.

Haberin Devamı

Yaş sınırı var mı?

Antigravity Kids programıyla 5 yaşından itibaren farklı programlarla çeşitli yaş gruplarına eğitim verebiliyoruz.
İleri yaşlara, bedensel kısıtlamaları ve sakatlıkları olan kişilere de bu sporun restorative programı ile yardımcı olabiliyoruz. Bunun dışında derslerimize glukoma hastası olanları, yakın zamanda kalp rahatsızlığı geçirmiş olan kişileri, açık ameliyat yarası olan ve hamile olan katılımcıları ne yazık ki dâhil edemiyoruz.

Unuttuğumuz sokak oyunları

Teknolojinin yaygınlaşmadığı zamanlarda çocukların eğlencesi sokak oyunlarıydı. Bugün bizlerin unuttuğu bu oyunları hatırlayalım istedim.
Dokuz taş nasıl oynanıyordu?
Dokuz taş, 2 kişiyle ve 9 adet taşla oynanır. İç içe çizilmiş üç adet karenin kenarları orta noktalarından birleştirilerek oyun alanı hazırlanır ve ortaya 12 köşe ve 12 kenar üzerinde olmak üzere toplam 24 nokta çıkar. Yatay, dikey veya çapraz bir üçlü dizebilen oyuncu rakibinin taşını dışarı atma yani kırma hakkı kazanır. Oyun bir oyuncunun iki taşı kalana kadar sürer.
Misketi en çok olan kazanır?
Misket oyunun birçok oynama stili var. Mors olarak bilinen stilde, toprağın üzerine üçgen çizilir ve ardından içine istenilen sayıda misket konur. Sonra üçgenin ortalama 2 metre ötesine gidilir ve kaflik denilen misketler üçgene yakın olacak şekilde atılır. Üçgene en yakın kafliği atan oyuna başlar. Amaç üçgenin içindeki misketleri çıkarmaktır, eğer misketleri çıkarırken kafliğimiz üçgenin içinde kalırsa sıra diğer oyuncuya geçmiş olur. En çok kâr eden kazanır.
Herkesin sevdiği oyun: Seksek
İlk olarak tebeşirle 8 veya 6 kare çizilir. Karelere sırasıyla numara yazılır. Ele bir taş alınır ve taş karelerden birine gelecek şekilde atılır. Taş hangi kareye denk gelirse o kareye basmadan tek ayaküstünde karelere basıp sonuna kadar gidip geri gelinir. Geri gelirken ise atılan taş geri alınır ve başlanılan noktaya geri dönülür.

Haberin Devamı

Kahramanım olur musun?

Oyun oynamak çocuğun hayatı tanıması yolunda hiç kimseden öğrenemeyeceği konuları kendi deneyimleriyle öğrenmesini sağlıyor. Oyun oynarken kendisini güvende hisseden çocuğun duygusal gelişiminin de olumlu yönde olduğu biliniyor.
Sosyal ve toplumsal bir birey olmanın ilk adımlarını atmaya başlayan çocuklar, oyun oynadıkça problem çözme becerilerini, genel becerilerini ve fiziksel gelişimlerini olumlu şekilde tamamlıyorlar. Yaratıcılıklarını geliştirebiliyor ve okul öncesi gereken bilişsel gelişim düzeyine oyuncaklar yardımıyla rahatlıkla erişebiliyorlar.
Oyun ve oyuncakların çocukların gelişimindeki ve anılarındaki yerinin ne kadar büyük olduğunu, kendi çocukluğumuzu düşündüğümüzde rahatlıkla görebiliyoruz. Biz de Mektebim Okulları Lise Öğrenci Konseyleri olarak işte bu konuya dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Çocukların gelişimlerini sağlıklı tamamlayabilmeleri için “Kahramanım Olur Musun?” sloganıyla yola çıktığımız proje kapsamında ihtiyaç sahibi bizden daha küçük yaştaki öğrenciler için kullanılmış veya yeni satın alınan oyuncakları toplayarak yeni sahiplerine ulaştırıyoruz. Oyuncaklarla yeni kahramanlar aradığımız projemize sen de destek vererek, Kahramanım Olur Musun?
Nelere dikkat etmeli?
Çocuklar için oyuncak seçerken aşağıda yer alan şu özelliklere dikkat etmemizde yarar var:
l Aldığınız oyuncak çocuğunuzun yaş grubuna uygun olmalı.
l Oyuncak, çocuğunuzun yaratıcılığını geliştirebilecek özelliklere sahip olmalı.
l Seçtiğiniz oyuncak çocuğunuz için eğlenceli, güvenli ve sağlam olmalı.
l Satın alınan oyuncak sağlık ve kalite bakımından standartlara uygun olmalı.

Haberin Devamı

Sevgililer gününe hazır mısınız?

Sevgililer Günü öncesi yapılan bir anketten ilginç bilgiler ortaya çıktı. Bu özel gün için hazırlık yapan 100 kişiden 3’ü kendini mutlu ve heyecanlı hissettiğini, her 10 kişiden biri hediye seçiminde kararsız kaldığını söylüyor. Ankete göre Sevgililer Günü alışverişini stres yaşamadan rahat rahat tamamlayanların oranı yüzde 8. Peki, siz bu özel günü nasıl geçirmeyi planlıyorsunuz? Sevgiliniz veya eşiniz için istediğiniz hediyeyi bulabildiniz mi? Biz sizin için birkaç öneri hazırladık:
Seçenek çok
l Spa keyfi
l Romantik bir akşam yemeği
l Değerli bir takı
l Güzel bir hafta sonu tatili
l İhtiyacı olduğunu düşündüğünüz bir giyim eşyası veya ayakkabı
l Parfüm
l Kırmızı rengin bol olduğu çiçek ve çikolatalar
l Tablet ya da cep telefonu

250 maket uçak yaptık

Mektebim Okulları öğrencileri olarak Türk Hava Kurumu Eğitmeni Nuray Baykal’ın katılımıyla gerçekleşen Maket Uçak Tasarım eğitimine katıldık. Bahçelievler, Beylikdüzü, Silivri, Beykent ve Çorlu kampüslerinde 250 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde farklı modellerde maket uçak yapmayı öğrendik. Bu eğitimle birlikte Türkiye’de aynı anda yapılan 250 maket uçakla da bir ilki gerçekleştirmiş olduk. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri eğitim sonunda Türk Hava Kurumu’ndan sertifika alırlarken, yapılan maketlerin yer aldığı bir sergi açacağız. Nisan ayında “En Uzağa Kim Uçuruyor?” yarışmasına da maket uçaklarımızla katılacağız.