Gündem AÖF Yaz okulu kaydı nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2021 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, online mı, yüz yüze mi nasıl yapılacak?

AÖF Yaz okulu kaydı nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2021 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, online mı, yüz yüze mi nasıl yapılacak?

06.07.2021 - 14:14 | Son Güncellenme:

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yaz okulu kayıtları başladı. Dün başlayan AÖF yaz okulu kayıtları 9 Temmuz'a kadar devam edecek. Peki AÖF yaz okulu kaydı nasıl yapılır, ücreti ne kadar? AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, online mı, yüz yüze mi olacak?

AÖF Yaz okulu kaydı nasıl yapılır, ücreti ne kadar 2021 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, online mı, yüz yüze mi nasıl yapılacak

2020-2021 Eğitim yılının AÖF yaz okulu detayları belli oldu. Öğrenciler ise AÖF yaz okulu hakkında bilgi almak için arayışa geçti. Peki AÖF Yaz okulu kaydı nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2021 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, online mı, yüz yüze mi nasıl yapılacak? İşte AÖF yaz okulu hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

AÖF YAZ OKULU KAYDI NASIL YAPILIR?

Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir.

Dört adımda kayıt:

Derslerini seç
Ücretini öde
Otomasyon kaydını kontrol et
Ders kitapların eKampüste

AÖF YAZ OKULU KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ

DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.

İkinci aşamada ders seçimi yaparak yaz okulunda almak istediğiniz dersleri belirleyeceksiniz.

Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçimini onaylamanız istenecektir.

Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

Haberin Devamı

AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETİ 2021 NE KADAR, NEREYE ÖDENİR?

AÖF Yaz okulu kaydı nasıl yapılır, ücreti ne kadar 2021 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, online mı, yüz yüze mi nasıl yapılacak



Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

▪ Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme

▪ İnternet Bankacılığı ile Ödeme

▪ ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

▪ Mobil Bankacılık ile Ödeme

Kayıt tarihinin son günü saat 22:30’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ziraat Bankası şubeleri içinden ödeme yapılmayacaktır. Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

▪ Kayıt ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.

▪ Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.

AÖF YAZ OKULU SINAVI YÜZ YÜZE Mİ, ONLİNE MI OLACAK?

AÖF yaz okulu 2021 sınavı yüz yüze olacak.

▪ Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. o Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir. o Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00'nin altında olan öğrencilerin, FF harf notu aldığı ders/dersler, uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı ders/dersler ile hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir.

▪ Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler, derslerin yarıyıllarını dikkate almadan ders seçimi yapabilir.

▪ Öğrenci, ders seçim işlemlerini; kayıt tarihleri içinde yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

▪ Kayıt tarihleri içinde ödeme yapılmadığı sürece ders seçimi yapılabilir. Yapılacak ödeme tutarları alınan ders/derslerin sayısına göre belirlenmektedir.
▪ Ödeme yaptıktan sonra ders seçiminde değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, 05-09 Temmuz 2021 tarihleri arasında aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından işlem yapabilir.

▪ Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyenler de yaz okulundan ders alabilir.

▪ Yaz okulunda hangi dersin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

▪ Öğrenciler Ders-Ekle Sil işlemini tamamladıktan sonra tekrar ders eklemeleri halinde oluşan fark borçlarını 26 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihlerinde ödeyebilecektir. Bu tarihten sonra yasal faiz başlatılacaktır.

2020-2021 öğretim yılı bahar döneminde öğrencinin kayıt durumu AKTİF ise yaz okulunda da öğrencinin kayıt durumu AKTİF olacaktır.

Ancak öğrencinin bahar döneminde kayıt durumu PASİF ise yaz okuluna kayıt yaptırmış olsa dahi kayıt durumu değişmeyerek PASİF kalacaktır. Yaz okulunda kayıt durumu PASİF olan öğrenci, kayıt yaptırmış olsa bile öğrencilik haklarından yararlanamaz.