Gündem AÖL Sınav tarihleri ne zaman?

AÖL Sınav tarihleri ne zaman?

24.10.2016 - 15:43 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrencinin merak ile beklediği Açık lise sınav tarihleri açıklandı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencileri yakından ilgilendiren açık lise sınav takvimini haberimizde derledik. İşte AÖL ile ilgili merak edilen her şey ve sınav takvimi...

AÖL Sınav tarihleri ne zaman

AÖL sınav tarihleri ve yeni eğitim yılı adaylar tarafından merakla bekleniyordu. Binlerce öğrencinin merakla beklediği yeni eğitim öğretim yılı AÖL sınav takvimi açıklandı. Açık Lise 1. dönem sınavları 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacak. İşte AÖL akademik takvimi...

Haberin Devamı

AÖL Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır. AÖL'de yeni kayıt olan öğrenciler ve kayıt yenileyenler için ders seçmenin çok önemli kuralları vardır. Bu da ders seçerken; İlk önce ''öğrenci girişi''nizde bulunan ''zorunlu dersler'' sekmesinde bulunan derslere bakmanız gerekiyor. Açık Öğretim Lisesi, diğer tüm ortaöğretim kurumları ile aynı statüdedir ve mezunları aynı haklara sahiptir. Mezun olanlardan, üniversiteye gitmek isteyenler ÖSYS sınavlarına girebilir, yaşı 20'yi geçmeyen erkekler diplomalarıyla 3 sene askerliği tecil etme hakları vardır.

AÇIK LİSE SINAV TAKVİMİ

Haberin Devamı

AÖL Sınav tarihleri ne zaman

AÖL Sınav tarihleri ne zaman

AÖL Sınav tarihleri ne zaman

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE YENİ KAYIT İŞLEMİ
Yeni Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi resmi web sitesinde yayınlanan iş takviminde belirtilen tarihler arasında başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlarımız, Açık Öğretim Lisesine Yeni Kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Yeni Kayıt işlemleri için aşağıda sıralanan 3 adımı takip ediniz.

KAYIT ÜCRETİ ALINMAYACAK ÖĞRENCİLER
1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin eş ve çocukları. Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocukları. İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar. Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler. Yukarıdaki şartlardan birini taşıyan öğrencilerimiz durumlarını belgelendirmek şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır. Söz konusu belgelerin iki adet fotokopisi aslıdır gibi yapılarak bir tanesi öğrenci dosyasına konulacak diğeri de istenildiğinde Açık Öğretim lisesine gönderilmek üzere muhafaza edecektir. (şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.)

Haberin Devamı

AÖL SINAVLARI HAKKINDA
Açık Öğretim Lisesi sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda, merkezi sistemle çoktan seçmeli test metodu kullanılarak yapılmaktadır. Sınavlarda; Her dersten 20 soru sorulmaktadır, Her soru 4 seçeneklidir, Her doğru cevabın değeri 5 puandır, Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez (götürmez). Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılır.