Gündem Araç, Hasar Kaydı Ve Plaka Sorgulamalarını Online Olarak Yapabilirsiniz

Araç, Hasar Kaydı Ve Plaka Sorgulamalarını Online Olarak Yapabilirsiniz

15.06.2015 - 11:35 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Aracınız ile ilgili yapabileceğiniz her türlü sorgulama işlemini haberimizde bulabilirsiniz.

Araç, Hasar Kaydı Ve Plaka Sorgulamalarını Online Olarak Yapabilirsiniz

Eğer ikinci el bir araç almayı düşünüyorsanız almadan önce dikkat edeceğiniz bir sürü husus bulunmaktadır. 2. el araç alacak vatandaşlar için aracın durumu, modeli, çalıntı olup olmadığı, hasarlı olup olmadığı, üstünde cezası olup olmadığı ve sigorta bilgileri önem taşımaktadır. Bir aracın çalıntı olup olmadığını ve aracın bütün özelliklerini araç sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Satın alacağınız aracın plakasının üstünde herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da plaka sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini E-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Aracın üzerinde herhangi bir hasar olup olmadığını veya hangi kazalara karıştığını da araç hasar kaydı sorgulaması ile öğrenebilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama işlemini Sigorta Bilgi ve gözetim Merkezi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Son olarak da aracın sigorta bilgilerini tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini de Tramer internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlarımız araç sorgulama yaparak satın alacakları araç hakkında birçok bilgiye ulaşabilirler. Araç sorgulama yaparak vatandaşlar araçlarının çalıntı olup olmadığını öğrenebilirler. Ayrıca plaka sorgulama yaparak da satın alacakları aracın plakasının üstündeki trafik cezalarını görebilirler. Vatandaşlarımız araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklayarak yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza 4 farklı giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz ve sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulduktan sonra alt seçeneklerinden araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de araç hasar kaydı sorgulama işlemidir. Araç hasar kaydı sorgulama 2. el araç alımında önemli olan hususlardan bir tanesidir. Araç hasar kaydı sorgulamasını internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfasına giriş yapmak için sorgulama işlemi için Plaka ve sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama, Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama ve Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama seçeneklerinden bir tanesini seçmelisiniz.

Haberin Devamı

Tramer sorgulama işlemi de 2. el araç alımında önemli olan hususlardan bir tanesidir. Tramer sorgulama yaparak satın alacağınız aracın sigorta bilgilerini ulaşabilirsiniz. Vatandaşlar tramer sorgulama işlemini tramer internet sitesine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.