15.04.2015 - 10:36 | Son Güncellenme:
Bu haberimizde; cep telefonunuz aracılığı ile kısa mesaj yoluyla, ya da internet üzerinden yapabileceğiniz araç hasar kaydı sorgulaması işlemleri arasından, web üzerinden yapılan araç hasar kaydı sorgulaması işlemlerini detaylı bir şekilde ele alacağız.
Elektronik ortam üzerinden araç hasar kaydı sorgulaması işlemi için izleyeceğiniz işlem basamakları şu şekildedir;
Başlangıç olarak, www.Turkiye.gov.tradresine giriş yapınız.
Daha sonra burada açılan sayfanın üst tarafında yer alan ve‘E-Hizmetler’yazan bölüme tıklayınız.
Ardından, bu bölüm üzerinden‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ yazan bölümün alt kısmında bulunan ‘Araç Sorgulama’ yazan seçeneğe tıklayınız.
Sonra da, e-devlet sayfasında yer alan;
‘e-Devlet Şifresi’
‘Mobil İmza’
‘Elektronik İmza’
seçenekleri arasından‘e-devlet Şifresi’ yazan bölümü seçiniz.
Araç Sorgulama
Tramer; trafik sigortası, kasko, karayolları taşımacılık sigortasına bağlı olan araçların üzerine kayıtlı olan bilgilerin internet aracılığı ile öğrenilebilindiği bir yazılımdır.
Tramer sorgulaması işlemlerinin amacı ise, bu bahsedilen sigorta türlerinin poliçe düzenlemesini yapmak ve sigorta türlerini tespit edip, duruma göre yenileme yapmaktır.
Daha çok, ikinci el araç alım satımları işlemlerinde önemli kazanan tramer sorgulaması sistemi ile,aracınızın sigorta durumlarını kontrol edebilir ve öğrenebilirler. Tramer sorgulaması sayesinde, araç hasar sorgulama, araç trafik poliçesi sorgulama, mağdur bilgileri sorgulama, kaza yapan araçların kaza sonrası kusur bilgilerini sorgulama ve kasko bilgilerini sorgulama gibi bir takım işlemlerinizi yapabilme imkanı yakalamış olursunuz.
Tramer sorgulamanızı ise şu şekilde yapabilirsiniz;
Tramer sorgulamanızı, cep telefonu üzerinden kısa mesaj ile ya da internet üzerinden yapabilmeniz mümkündür. Buna göre, internet üzerinden tramer sorgulaması şu şekilde yapılmaktadır;
İlk olarak, adresine giriş yapınız.
Bu aşamadan sonra, açılan sayfanın en sol tarafında, ‘Kullanıcı Kayıt’ yazan ve,‘Kullanıcı Bilgileri’‘Acente Bilgileri’ şeklinde iki ana başlık altında bulunduğu bir ekran göreceksiniz.
Devamında bu sayfada yer alan ve‘Kullanıcı Bilgileri’ yazan başlığın altında; ‘kullanıcı tipi’ ve ‘e-mail’ şeklinde bulunan bölümleri doldurunuz.
Son olarak,‘Acente Bilgileri’yazan başlığın altında ise, ‘sigorta şirketi’‘acente no’ ve ‘ticaret sicil no’ şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz.
Bu şekilde, tramer sorgulaması işlemlerinizi pratik ve hızlı şekilde yapmış olursunuz.