Gündem Araç Plaka Kaydı Sorgulama ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri

Araç Plaka Kaydı Sorgulama ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri

24.02.2015 - 11:00 | Son Güncellenme:

Online araçlar sayesinde alacağınız veya mevcutta ki aracınız için birçok farklı sorgulama yapabilirsiniz. Bunlardan en önemlilerinin başında araç sorgulama, plaka sorgulama ve hasar kaydı sorgulama geliyor. Bu sorgulamalarla alakalı tüm detayları sizler için derledik!

Araç Plaka Kaydı Sorgulama ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri

Araç sorgulama tüm yeni araç alacak olanların yapması gereken bir işlemdir. İkinci el araba alırken karşımıza bazı problemler çıkabilir. Bu problemlerin olmaması için satın alacağımız aracın kime ait olduğunu, borcunun olup olmadığını, modelini, markasını, çalıntı olup olmadığını, herhangi bir hasar kaydının olup olmadığını öğrenmemiz gerekmektedir. Araç sorgulama işlemi 2 şekilde yapılabilmektedir. İnternet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde yapılabileceği gibi sms sistemi ile de araç sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

HASAR KAYDI SORGULAMA

E-Devlet sistemi sayesinde araç sorgulama işlemi yapabilmek için öncelikle E-Devlet şifremizi bilmemiz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus kağıdınızla herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifresini temin edebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra araç sorgulama işlemi için E-Devletin resmi internet sayfasına giriş yapmalıyız. Sol taraftan e-hizmetler seçeneğini seçtikten sonra e harfini tıklamalıyız. E harfinden Emniyet Genel Müdürlüğü seçenekleri altında araç sorgulama işlemini seçtiğimiz zaman karşımıza kimlik sorgulama sayfası gelecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaramız ve E-Devlet şifremizi girerek araç sorgulama işlemini yapabiliriz. Araç sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi sms yoluyla da yapılabilmektedir. Sms olarak sorgulama işlemi için plakanızı yazıp 5664 numarasına kısa mesaj göndermemiz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Plaka Sorgulama

Plaka sorgulama işlemi satın alacağımız arabanın plakasını sorgulatarak satın alacağı araba hakkında tüm bilgilere ulaşabilir. Kendi arabanızın plakasını sorgulatarak plaka üstündeki bütün trafik cezalarını öğrenebiliriz. Bunları öğrenebilmek için yine aynı şekilde E-Devletin resmi internet sitesine giriş yaparak öğrenebiliriz.

Hasar Kaydı Sorgulama

Hasar kaydı sorgulama en çok araç alım satım işlemlerinde kullanılmaktadır. Aracın herhangi bir trafik kazasına karışıp karışmadığına ve aracın hasarı olup olmadığını hasar kaydı sorgulama işlemi sayesinde öğrenebiliriz.