27.04.2015 - 12:34 | Son Güncellenme:
Birçok işlemin internet aracılığı ile yapıldığı günümüzde, artık ilgili kurumlara kadar gitmek bir külfet olarak görülmektedir. Sağlıktan eğitime, eğlenceden alışverişe kadar, birçok alanda kendisinden yararlandığımız internet sayesinde, zaman kaybının önüne geçmiş durumdayız.
Son zamanlarda, vatandaşlar tarafından yeni yeni tanınan bazı internet uygulamaları da bulunmaktadır. Bu uygulamalara örnek olarak; araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerini verebiliriz.
Okumakta olduğunuz bu haberimizde, internet üzerinden yapılan; araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemlerini kısa ve öz şekilde anlatmaya çalıştık. Bu durumda, sizler için hazırlamış olduğumuz bu haberimize göz atarak, internet üzerinden yapılan, araç sorgulama, plaka sorgulama, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Araç Sorgulama
Plaka Sorgulama
Öncelikle, www.Turkiye.gov.tradresine giriş yaparak plaka sorgulaması işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Hemen sonrasında burada açılan sayfanın üst tarafında hazır bulunan ve ‘E-Hizmetler’ yazan bölümü tıklayınız.
Ardından,bu bölüm üzerinden ‘Emniyet Genel Müdürlüğü’ yazan alanın alt kısmında hazır bulunan ve ‘Araç Sorgulama’ yazan bölümü işaretleyiniz.
Daha sonra burada, e-Devlet sayfasında hazır bulunan;‘e-Devlet Şifresi’,‘Mobil İmza’ ve ‘Elektronik İmza’ bölümleri arsından, ‘e-devlet Şifresi’ yazan alanı seçiniz.
Araç Hasar Kaydı Sorgulama
Öncelikle, www.sbm.org.tradresine giriş yapınız.
Açılacak olan bu yeni sayfada; ‘Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama’, ‘Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama’ ve ‘Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama’ şeklinde hazır bulunan bölümler arasından, hangisi hakkında işlem yapmak istiyorsanız o bölümü işaretleyiniz.
Daha sonra, burada istenen bilgileri, sistemde yer alan ilgili alanlara yazınız ve sonrasında aynı bu sayfada yer alan ‘resimdeki karakterleri giriniz’ bölümüne de verilmiş olan güvenlik kodunu yazınız.
Son aşama olarak da sayfada yer alan ve ‘ara’ yazan bölümü işaretleyiniz.
Tramer Sorgulama
Öncelikle, adresine giriş yapınız.
Sonra, açılan sayfanın en sol tarafında, ‘Kullanıcı Kayıt’ yazan ve, ‘Kullanıcı Bilgileri’ ‘Acente Bilgileri’ şeklinde iki ana başlık şeklinde hazır bulunan bir sayfaya geleceksiniz.
Bu sayfada bulunan ‘Kullanıcı Bilgileri’ başlığının altında; ‘kullanıcı tipi’ ve ‘e-mail’ şeklinde bulunan bölümleri doldurunuz.
Son olarak ise buradaki ‘Acente Bilgileri’ başlığının altında, ‘sigorta şirketi’ ‘acente no’ ve ‘ticaret sicil no’ yazan bölümleri doldurunuz.