Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri internetten yapılıyor mu?

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri internetten yapılıyor mu?

17.10.2016 - 09:08 | Son Güncellenme:

Araç ve plaka bilgilerine internette araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile ulaşabilmek mümkün. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri kimlik doğrulaması ile yapılabiliyor.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri internetten yapılıyor mu

Türkiye’de internet altyapısı her geçen hızla gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Son yıllarda internetin bu şekilde aktif şekilde kullanılıyor olması ile birlikte internette dijital kamu hizmetleri de sunulmaya başlandı ki bu aşamada araç sürücülerine yönelik olarak internette online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetleri sunuluyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildi her noktadan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan bu hizmetleri kullanarak, araçların durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgi edinebilme imkanına sahip olabiliyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüzün hızla gelişen akıllı cihaz teknolojilerinin yaşamın her alanında çevrimiçi hizmetleri kullanarak işlemlerin daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirilebilmesinin mümkün kılınabiliyor olması sayesinde vatandaşlar özellikle 2.el araçlara ilişkin olarak ayrıntılı kayıt ve hasar bilgisi alabilmek amacı ile elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet ekranını kullanabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabilmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online sorgulama ekranı özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte otomobil modellerinde artan çeşitlilik ve buna ek olarak artan 2.el araç alım-satım sektörüne yönelik ilgi dolayısı ile ortaya çıkan sorunlar dolayısı ile sunulmaya başlandı.

Son birkaç yıldır oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi gören 2.el araç alım-satım sektörü içerisinde tüketicilerin çok sık şekilde karşı karşıya kalmak durumunda oldukları ve çok ciddi hem maddi hem de manevi mağduriyetler yaşamalarına neden olan çalıntı veya hasarlı araç durumlarına karşı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir adım atıldı. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu alanda yaşanan sorunlara yönelik olarak hizmete açılan>Elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilmekte olan>İnternet ortamı üzerinde yer alan Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi dijital hizmetleri ile de gerçekleştirilebilmekte olan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi kolayca yapılabiliyor. Bu kapsamda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin 5664 SMS hattı üzeriden kısa mesaj servisini kullanarak araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için tüm operatörlerde 5 TL ücretlendirme uygulanıyor.