Gündem Araç vergi sorgulama ve ödeme nasıl yapılır? MTV hesaplama burada!

Araç vergi sorgulama ve ödeme nasıl yapılır? MTV hesaplama burada!

05.01.2016 - 21:41 | Son Güncellenme:

Araç vergi borcunuzun sorgulamasını da ödemesini de online olarak yapabilirsiniz. Size büyük kolaylık sağlayacak bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

Araç vergi sorgulama ve ödeme nasıl yapılır MTV hesaplama burada

Modern teknoloji yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulurken, kamu hizmetlerinde de aktif olarak görülüyor. Kamu kurumlarının gelişen teknolojiyle birlikte yaşamın önemli bir parçası haline gelen ve insanlara önemli hizmet kolaylıkları sunmakta olan internet teknolojilerini vatandaşa sunduğu kamu hizmetlerinde aktif olarak kullanması sayesinde son derece pratik bir şekilde vatandaşlar tarafından kamu işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde vatandaşların pek çok farklı işlemine yönelik olarak hizmet veren farklı hizmet uygulamaları bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

MTV HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde MTV hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle günümüz modern toplumlarında devletteler tarafından uygulanan vergi sistemleri, ülkelerin en büyük gelir kaynaklarından birisini oluşturuyor. Vatandaşa daha kaliteli ve daha modern sosyal hizmetler sunulabilmesi açısından devlet işleyişinde son derece önemli bir yeri bulunan vergi sistemleri her ülkedeki kaynaklara göre farklılıklar gösterebildiği gibi farklı sektör ve alanlarda da farklı vergi sistemleri uygulanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de ÖTV, gelir vergisi, emlak vergisi, KDV ve MTV gibi birbirinden farklı alanlarda farklı oranlarda uygulanan vergi sistemleri bulunuyor. Ancak vatandaşın en sık karşılaştığı iki vergi olan KDV ve MTV ile ilgili olarak gerçekleştireceği işlemler konusunda internet kolaylıkları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vatandaşlara sunuluyor. Günümüz modern teknolojisiyle birlikte her geçen gün yeni otomobil ve motorlu taşıt türlerinin trafikteki yerini aldığı bugünlerde Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan MTV oranlarına göre ödenecek tutarın hesaplamasını internet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden online MTV hesaplama işlemi ile gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasında yer alan MTV hesaplama uygulaması ekranından son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel MTV oranlarına ve motorlu taşıtın cinsine göre ödenecek MTV oranının ne kadar olacağını öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle araç sahiplerinin yılda iki defa ödemekle yükümlü olduğu Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ilk altı aylık ve ikinci altı aylık olarak ödeniyor. Araç sahipleri internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasından yapacağı MTV hesaplama işlemi ile sahibi olduğu veya alacağı motorlu taşıtın türüne ve güncel MTV oranlarına göre MTV’ nin ne kadar olacağını internet kolaylığında hesaplayabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sahipleri internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web sayfasında yer alan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolay bir şekilde araç vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Günümüz modern teknolojisi sayesinde internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalında bulunan bu sorgulama ekranına erişim sağlanarak, online araç vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Ayrıca araç sahipleri gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile araç vergi borcu sorgulama işlemi ile tespit edilen vergi borçlarının ödemelerini de online olarak yapabilme imkanı bulunuyor.