Gündem Argan yağının saç için faydaları nelerdir?

Argan yağının saç için faydaları nelerdir?

30.04.2018 - 13:28 | Son Güncellenme:

Argan ağacından elde edilen rengi hafif kırmızıya dönük olan ve ağacı Fas’ta bulunan arganın 200 yıl kadar ömrü olduğu bilinmektedir. Saça oldukça faydalı olan ve bu konuda üstünlüğünü kanıtlamış olan argan yağının faydalarını duyduğunuzda çok şaşıracaksınız.

Argan yağının saç için faydaları nelerdir

Argan yağının saçlar için önemi

Haberin Devamı

Saçlar bakımlı görünmenin anahtarı... Yolda yürürken, arkadaşlarınızla buluştuğunuzda, iş ortamında en dikkat çeken unsurlardan biri. Saçlarınızın gür, canlı, parlak, doğal ve sağlıklı görünmesi hem özgüven açısından hem de kendinizi rahat hissetmeniz açısından oldukça önemlidir. Saçlarınız sayesinde daha çekici bir görünüm elde edebilir, daha canlı ve bakımlı görünebilirsiniz.

Saç bakımında yapacağınız en faydalı uygulamalar bakım kürleri ve yağlardır. Bu noktada saçlara adeta sihir gibi dokunan, besleyen ve sağlıklı görünmesini sağlayan argan yağı, kurtarıcınız olacaktır. Argan yağını günlük veya her duştan sonra saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Peki bu mucizevi yağın faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

Argan yağının saç için faydaları nelerdir?

  • İçeriğinde E vitamini bulunması sebebiyle saçlarınızı baştan aşağıya kadar besler.
  • Saçlarınızın ince ve zayıf görünmesinden yana şikâyetiniz varsa argan yağı sizin için doğru bir tercihtir çünkü saçlarınızın daha gür görünüm elde etmesine yardımcı olur.
  • Saç dökülmelerinizi azaltır.
  • Saçlarınız gün içerisinde birçok dış etkene maruz kalır. Bu nedenle saçlarınız kırılabilir, yıpranabilir. Argan yağı ise saçlarınızın daha az kırılmasını sağlar ve bütün bunlara karşı saçlarınızın daha dirençli olmasına yardımcı olur.
  • Saçlarınızın daha yumuşak ve kolay taranmasını sağlamakla birlikte saça şekil verme konusunda oldukça kullanışlı bir yağdır.
  • Özellikle yaz aylarında güneşten yıpranan saçlarınızı korur ve ömrünü uzatır.
  • Kırılmış saç telleriniz için doğal onarım sağlar.
  • Eğer saçlarınız boyalı ise kesinlikle argan yağını kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Boyanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Mat bir görüntüden uzak, daha canlı, yumuşak saçlara sahip olmanıza yardımcı olur.

Unutmamalısınız ki düzenli kullanım bu noktada çok önemli bir ayrıntıdır. Argan yağını kullandıktan sonra eski ve yeni saçlarınız arasındaki fark gözle görülür bir biçimde anlaşılacaktır.