Gündem ‘Arkadaşımızı yedirtmeyiz’

‘Arkadaşımızı yedirtmeyiz’

05.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ferhat Özcan’ı öldüresiye döven polisin kimliği belirlendi ancak teşhise gelen aile, polis olduğunu iddia eden bir kişi tarafından tehdit edildi

‘Arkadaşımızı yedirtmeyiz’

İstanbul Şirinevler’de park yeri nedeniyle çıkan kavgada Ferhat Özcan’ı dövdükten sonra “Ben polisim, bırakın iti gebersin” diyen kişinin, Bakırköy Asayiş Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Hakan Özdemir olduğu belirlendi. Olay sonrası karakolun önünde bekleyen Ferhat Özcan’ın akrabalarının da, bir kişi tarafından “Ben de polisim, arkadaşımızı yedirtmeyiz. Siz görürsünüz” diyerek tehdit edildiği öne sürüldü.
Kafatası kırılan 24 yaşındaki Ferhat Özcan, kaldırıldığı hastanede beyin ameliyatı geçirmişti.
Saldırganları teşhis etmek için 29 Ağustos’ta Kocasinan Polis Merkezi Amirliği’ne giden gencin karakolda olduğu sırada, amcası Mehmet Özcan ile iki akrabasının tehdit edildiği iddia edildi. Tehdit edildiği gerekçesiyle şikayetçi olan Mehmet Özcan, karakolda verdiği ifadede şunları söyledi:
“33 NNM 30 plakalı, kırmızı renkli bir otomobil park halinde duruyordu. 30 yaşlarında, 1.70 boylarında, zayıf yapılı biri aşağıya indi. ‘İki kişinin kavgasını ne kadar büyüttünüz, ben de polisim. Arkadaşımızı size yedirtmeyiz. Siz görürsünüz’ diyerek bizi tehdit etti. O esnada resmi ekip geldi ve ‘Silah ihbarı var’ diyerek aracımızı aradı, silah bulamadılar. Bizi tehdit eden şahıstan davacı ve şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

‘Yumruk attım kaldırıma düştü’
Polis memuru Özdemir ise, savcılıkta verdiği ifadede “Ferhat Özcan beni iterek yere düşürdü. Arkasından bana yumrukla vurdu. Ben yere düşünce silahım da düştü. Bir ara silahımı almaya niyetlendi. Beni ölümle tehdit etti. Ben şahsa sadece bir yumruk attım. Düşerken bir yere çarptığını gördüm ancak hatırlamıyorum. Kaldırıma da çarpmış olabilir. Silahla vurmadım” dedi.