Gündem Aşı randevusu alma sayfası : SMS - MHRS - e Devlet girişi

Aşı randevusu alma sayfası : SMS - MHRS - e Devlet girişi

08.03.2021 - 11:33 | Son Güncellenme:

Koronavirüs aşısının randevu sayfaları ilgi görmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından risk gruplarına göre ayrılan vatandaşlardan sağlık çalışanları ve 75 yaş üzeri vatandaşların aşıları tamamlandı. Bugünlerde 65 yaş üzeri vatandaşlar için uygulamaya devam eden aşılarda randevu nasıl ve nereden alınır? İşte koronavirüs aşısı için randevu sayfaları...

Aşı randevusu alma sayfası : SMS - MHRS - e Devlet girişi

Ülkemizde koronavirüs aşılama uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın iki ayrı doz şeklinde uyguladığı koronavirüs aşılarında sıra 65 yaş üzeri vatandaşlarda. İlk olarak sağlık çalışanlarından başlatılan ve ardından 75 yaş üzeri vatandaşları aşılayan yetkililer bugünlerde 65 yaş üzeri vatandaşlara koronavirüs aşısı uyguluyor. Aşı uygulamasından önce randevu almak gerekiyor. Peki aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

AŞI RANDEVUSU NASIL VE NEREDEN ALINIR?

İlk olarak e nabız hesabına giriş yapmanız gerekiyor. Ana sayfada yer alan covid-19 aşı durumu menüsüne tıklayın. Bu kısımda aşı öncelik durumunu göreceksiniz. Ayrıca kısa mesaj ile de aşı öncelik durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Aşı için öncelikli gruplar arasında yer alıyorsanız randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirileceksiniz. MHRS uygulaması ile aile hekiminden ya da en yakın aile hekimliği, hastaneden randevusu alabilirsiniz. Randevunuzu onayladığınızda kısa mesaj ile telefonunuza bilgilendirme mesajı gelecek. 2. doz için ise sağlık personeli randevu oluşturabilir.

AŞI ÖNCELİK DURUMU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aralarda boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi 2023'e kısa mesaj atılıyor.

Haberin Devamı

MHRS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E NABIZ AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYINIZ

COVİD 19 AŞI SIRALAMASI

Birinci aşamada sağlık kurumlarında çalışanlar aşılandı. Ardından 90 yaş üstü vatandaşların aşılanması yapıldı. Bakan Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile 75 yaş ve üstü vatandaşların aşıları randevu ile yapılmaya başlandı.

Sonrasında 65 yaş üstü bireyler aşılanacak.

İkinci aşamada öncelikli sektörler aşı olacak. Bakanlıklar, kritik görevlerdeki kişiler, cezaevleri, eğitim sektörü, gıda sektörü ve 60-64 yaş arası bireyler. Ardından 50-64 yaş arası kişiler.

Üçüncü aşamada, kronik hastalığı olan kişiler ve diğer yaş grupları.

Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılanacak.