Gündem ‘Asıl zammı göreceksiniz’

‘Asıl zammı göreceksiniz’

06.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk ziyaretini dün, Mustafa Sarıgül’ü aday göstererek partisinin 8 yıl aradan sonra ilk kez milletvekili çıkardığı ve oylarını yüzde 18 oranında artırdığı Erzincan’a yaptı.

‘Asıl zammı göreceksiniz’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Erzincan - Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ve Eren Erdem ile Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik etti. Tercan İlçesinde Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik ilk belediye başkan adayını açıklayan Kılıçdaroğlu, adaylarının Necdet Karahan olduğunu ilan etti. Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

Haberin Devamı

‘Yağmur gibi gelecek’

“Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları, emeklinin, çiftçinin durumunu biliyorsunuz. Mazotun, gübrenin nerede nereye geldiğini biliyorsunuz. Sabah zam, öğle zam, akşam zam. Ne diyorlar? ‘Emekliye zammı yıl sonunda vereceğiz.’ Yani ocak ayında. Ne demektir bu? ‘Şimdi durumu idare ediyoruz, parça parça zam yapıyoruz ama ocaktan sonra göreceksiniz yağmur gibi zamlar gelecek’ demek. Sakın unutmayın, belediye başkanları seçiminden sonra asıl zammı ve mağduriyeti o zaman göreceksiniz. Vatandaşın ümüğünü nasıl sıktıklarını o zaman göreceksiniz. Sizden isteğim, elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu kullanın.”

​İmamoğlu’ndan Tunceli salvosu!

Kılıçdaroğlu’nun Erzincan’dan yerel seçim startını vermesinin hemen ardından, CHP’de değişim tartışmalarının odağındaki isim olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan dikkat çekici bir hamle geldi. İmamoğlu, yarın Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Konvoyda kaza

Erzincan’da Kılıçdaroğlu’nu takip eden partililere, güvenlik güçlerine ve basına ait araçlardan oluşan konvoy, Tercan yolu üzerinde zincirleme kaza yaptı. Beş aracın karıştığı kazada, biri basın mensubu iki kişi hafif yaralandı.