Gündem ‘Aşıya inanılmaz bir talep var’

‘Aşıya inanılmaz bir talep var’

11.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde Kovid-19’a karşı toplumsal bağışıklık kazanılması için uygulanan aşı programına 45 yaş ve üzeri vatandaşlar da dahil edildi. Prof. Dr. Nurettin Yiyit, ‘Gelecek hafta başı bu 40 yaşa inecek. Dinamik bir haziran ayı yaşayacağız. Aşıya inanılmaz bir talep var’ dedi.

‘Aşıya inanılmaz bir talep var’

 

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye’de ocak ayında başlatılan aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık  Bakanlığı aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 45 yaş ve üzeri vatandaşlar da dünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını oldu. Bu yaş grubunun da dahil edilmesiyle birlikte aşı merkezlerinde zaman zaman kuyruklar oluştu. Aile hekimlikleri ya da diğer hastanelerden randevusunu alan bu yaş grubundaki vatandaşlara, tercihlerine göre Sinovac ya da BioNTech aşılarının ilk dozu uygulandı. Aşıdan çok korktuğunu belirten 46 yaşındaki Tümay Hazneci Öner, aşı olduktan sonra sonrası “Korkulacak bir şey yok. Bu işin başka çözümü yok, rahat olabilmemiz için mecburen olmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Cem Öner de “Mutlaka aşı olmak lazım, aksi takdirde bu işin sonu olmayacak. Hiçbir sıkıntı olmadan aşımızı yaptırdık” diyerek herkesi aşı olmaya çağırdı.

‘Mutlu bir ay’

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, AA’ya yaptığı açıklamada her bir yeni yaş ya da meslek grubunu aşı için açtıklarında ilk günlerde çok yoğun bir talep olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Haziran ayı, her bir günü sanki yeniden başlıyormuşcasına coşkulu geçecek gibi gözüküyor. Çünkü hızlı bir şekilde dar aralıklarla hem yeni alt yaş  gruplarını açıyoruz. 45 açtık, önümüzdeki hafta başı bu 40 yaşa inecek. Bu arada yeni meslek grupları eklenmeye başladı, akademisyenler, sanatçılar gibi, bu şekilde dinamik bir haziran ayı yaşayacağız. Bugün inanılmaz bir talep var aşıya. Bundan önceki gün de hatta önceki gün de öyleydi. Belli ki bundan sonra da böyle gidecek. Vatandaşlarımız bugünkü (dün) gibi arzulu şekilde başvurursa bizim için çok mutlu bir ay geçecek. Bu ay belki aşı yapma anlamında çok yorulacağız ama bu yorgunluk güzel bir yorgunluk olacak. Bu yorgunlukla belki önümüzdeki ayların sağlık anlamındaki yükünü yok etmiş olacağız.”

Haberin Devamı

Restoran çalışanları ve berberlere aşı

Türkiye’de uygulanan toplam Kovid-19 aşı miktarı 32 milyon 230 bini aştı. 18 milyon 742 bin 133 kişiye birinci doz uygulanırken, 13 milyon 488 bin 503 kişinin ise ikinci dozları da tamamlandı. 40 yaş üstündekilerin pazartesiden itibaren aşılama programına alınacağının açıklanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni meslek gruplarını duyurdu. Koca, “Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta, restoran çalışanları, berber ve kuaförler de aşılama programına dahil ediliyor. Randevularınızı yarından (bugün) itibaren alabilirsiniz” ifadesini kullandı. Koca, ayrıca yaş kısıtlaması olmadan tüm avukatların da bugün itibariyle aşı olabileceklerini söyledi. l AA

Harekât bölgelerinde aşılamalar tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), harekât bölgelerindeki personeli aşılama çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Vaka sayılarının personel mevcuduna oranına bakıldığında en az pozitif hastanın görüldüğü TSK, bu konuda birçok ülkenin silahlı kuvvetlerini geride bıraktı. Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre; yurt genelinde geçilen uygulamalara ek olarak aşılama faaliyetlerine de hız verildi. TSK, harekât bölgelerindeki personelin aşılanmasına yönelik çalışmaları tamamladı. Diğer personelin aşılama faaliyetinin devam ettiği öğrenildi. Koronavirüsle mücadelenin “katı ve sert” tedbirlerle devam ettiği belirtildi.-ANKARA Milliyet