Gündem Askeri araç devrildi: 1 şehit, 12 yaralı

Askeri araç devrildi: 1 şehit, 12 yaralı

14.07.2009 - 11:29 | Son Güncellenme:

.

Askeri araç devrildi: 1 şehit, 12 yaralı

GÜMÜŞHANE’nin Torul İlçesi'nde askeri aracın devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı.

Olay bugün saat 08.00 sıralarında Zigana Tüneli’nin Torul ilçesi çıkışında meydana geldi. Trabzon’dan Gümüşhane yönüne giden 48’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri konvoydaki bir kamyon, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla attı. Kazada, kamyonda bulunan 13 asker çeşitli yerlerinden yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Amasya nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki Caner Mert, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Olay sonrasında bazıları yoldan geçen otobüslerle, bazıları da ambulanslarla taşınan yaralı askerlerden Cüneyt Avcı, Gürkan Taştan, Uğur Yıldırım, Mehmet Çetin Mızrak, Emrullah Kaya, Şahin Coşkun, Ali Yağız ve Ömer Aykut Atacan Gümüşhane Devlet Hastanesi, Ahmet Odabaşı, Kadir Bozöyük ve Eyüp Ataçlar Torul Devlet Hastanesi ve Zülfikar Kalender de Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

VALİ İNCELEME YAPTI 
Kaza yerinde incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, gerekli soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi. Bu arada ilk incelemelere göre askeri aracın sürücüsünün yola düşen bir kaya parçasından kaçmak isterken direksiyon kontrolünü yitirdiği, yolun kaygan olması nedeniyle de aracın takla attığı belirtildi. Trabzon’da yerleşik 48’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na ait araçların oluşturduğu konvoyun, Bayburt’taki gezici birliğe görevli olarak gittiği açıklandı.