Gündem Askeri araca bombalı tuzak: 2 asker şehit

Askeri araca bombalı tuzak: 2 asker şehit

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde İran hudut bölgesine giden 1’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli askerleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında teröristlerin yola döşediği patlayıcı infilak etti.

Askeri araca bombalı tuzak: 2 asker şehit

Ağrı Dağı kırsalında gerçekleşen saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı. Yaralı er kaldırıldığı Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın şehit düştü. Şehit askerlerden Asteğmen Cengiz Uslu’nun (30) Muş’ta yaşayan ailesine haberi Vali Aziz Yıldırım ve askeri yetkililer verdi. Şehidin babası Hacı Kazım Uslu gözyaşlarına boğuldu. 8 ay önce asteğmen olarak göreve başlayan oğlu Cengiz’le önceki gün telefonla görüştüğünü söyleyen baba Uslu, “Bana mayın tarlasında temizlik yaptıklarını ve son safhaya geldiklerini söyledi. Ben de kendisini dikkatli ol diye uyardım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Terhisine 70 gün kalmıştı

Ağrı’da şehit olan er Recep Yıldırım’ın (21) Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Pınarbeyli köyündeki annesi Saliha ve babası Duran Yıldırım’a haberi Kaymakam Bülent Karacan, Belediye Başkan Hüseyin Yıldırım ve askeri yetkililer verdi. Haberi alan aile fertleri ve yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Bekar olan şehit erin, 5 çocuklu Yıldırım ailesinin en küçük çocuğu olduğu ve terhisine 70 gün kaldığı öğrenildi. Haberin duyulmasının ardından çok sayıda kişi, baş sağlığı için şehidin evine akın etti. Şehidin evine ve sokağına, Türk bayrakları asıldı.

Askeri araca bombalı tuzak: 2 asker şehit

Yazarlar