Gündem Aşkın rotaları

Aşkın rotaları

10.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sevgililer Günü’nde aşkınıza romantik bir tatil hediye edebilirsiniz. Yurt dışının yanı sıra Türkiye’de gidebileceğiniz birçok adres var. Kapadokya, Şirince, Antalya, Amasra sevgiliyle baş başa tatil için ideal rotalar. 14 Şubat’a özel erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak da tatilinizi şimdiden planlayabilirsiniz

Aşkın rotaları

Bir Sevgililer Günü daha yaklaşıyor. Bu özel günü bahane edip güzel bir seyahatle hem kendinize hem de sevdiğiniz kişiye unutulmaz anlar yaşatmanız mümkün. Yurt dışında ve yurt içinde her bütçeye ve her zevke uygun birçok seçenek var.

Haberin Devamı

Söz konusu aşk olunca ilk akla gelen rota Paris oluyor. Bu şehri, sanatın adresi Roma, Adriyatik’in prensesi Venedik, Katalonya’nın başkenti Barselona, barok tarzı yapılarıyla dikkat çeken Prag, müzik ve valsin ana vatanı Viyana, ilginç müzeleriyle Amsterdam, sıcak iklimiyle Dubai izliyor.

Vize yoksa üzülmeyin

“Vizeye başvursam yetişmez” diyenler ise tercihini vizesiz rotalardan yana kullanabilir. Vizesiz ülkelerde tercihler arasında Balkanlar’da Osmanlı mimarisinin en güzel örneği Mostar Köprüsü’nün görülebileceği Bosna Hersek, dünyanın en yeşil şehirlerinden Başkent Kiev’e, II. Dünya Savaşı’nda zarar görmemiş ender şehirlerinden Lviv’e ev sahipliği yapan Ukrayna, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada kurulan Belgrad’ın görülebileceği Sırbistan yer alıyor. Ayrıca Türk-Osmanlı tarihinden izler taşıyan mimarisiyle dikkat çeken Makedonya ve Arnavutluk da vizesiz gidilebilecek Balkan ülkelerinden. Karadeniz’in doğusunda Sarp Sınır Kapısı’ndan vizesiz geçiş yaparak kolayca gidilebilen Batum’u da listenize ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Uzağa gitmek istemeyenler ise Türkiye’nin birbirinden güzel şehirlerinde sevgilisiyle romantik vakit geçirebilir. Kayak yapabileceğiniz, balonla gökyüzüne çıkabileceğiniz ya da muhteşem doğasında huzuru bulabileceğiniz onlarca seçenek var. İşte aşkın rotaları:

Aşkın rotaları
Türkiye’de seçenek çok

Amasra: Bartın’ın şirin beldesi Amasra, doğal güzellikleriyle görenleri büyülüyor. “Dünyanın gözü” sıfatına layık görülen Amasra, dört mevsim gezilebiliyor. Hareketli gece hayatıyla dikkat çeken bu belde, samimi ortamıyla da kalpleri fethediyor.

Şirince: Tarihi evleriyle kendine hayran bırakan Şirince, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alıyor. Özgün mimarisini günümüze kadar koruyabilen Şirince, taş pansiyon ve butik otellerden oluşan konaklama alternatiflerine sahip.

Eskişehir: Venedik’e gidemiyorsanız 14 Şubat’ta Eskişehir’i ziyaret edebilirsiniz. Porsuk Çayı’nda sevgilinizle gondol turuna çıkabilir, şehirde ayrıca Tarihi Odunpazarı Evleri, Sazova Parkı’ndaki Masal Şatosu, Eti Arkeoloji, Lületaş müzeleri, Haller Gençlik Merkezi’ne yolunuzu düşürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kapadokya: Pers dilinde “Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen Kapadokya’da peribacalarının ve vadilerin güzelliklerinin yanı sıra sevgilinizle gün doğumunu gökyüzünden seyredebileceğiniz balon turu sizi bekliyor.

Kars: TCDD’nin büyük ilgi gören hatlarından Doğu Ekspresi ile Kars’a giderek sevgilinizle unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Rus ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin görülebildiği Kars’ta buz tutan Çıldır Gölü’nün üzerinde gökyüzünün yansımasıyla oluşan görsel şöleni fotoğraflayabilir, kızaklı at turuna çıkabilirsiniz.

Antalya: Turizm cenneti Antalya, Alanya, Kemer, Belek, Lara, Boğazkent, Olimpos gibi tatil beldelerine sahip. Doğası, mavi bayraklı kumsalları, hareketli gece hayatıyla cazibe merkezi olan bu şehre gelmişten Aspendos Antik Tiyatrosu, Karain Mağarası, Manavgat, Düden ve Kurşunlu şelaleleri ile Likya yolunu da görmelisiniz.

Kayak merkezlerine ilgi yüksek

Romantizm arayanların adreslerinden biri de kayak merkezleri. Sevgililer için yurt dışında Avusturya, Fransa, İsviçre’de yer alan kayak merkezleri doğru adres. Öte yandan Bulgaristan’da Bansko, Pamporovo, Borovets, Chepelare gibi kayak merkezleri yakın ve ucuz olmasıyla öne çıkıyor. Ukrayna’da Bukovel’de ise Sibirya kurtlarıyla kayak keyfinin tadını çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Türkiye’de de her bölgeye yakın, her bütçeye uygun birçok kayak merkezi var. Bursa’da Uludağ, Bolu’da Kartalkaya, Kocaeli’de Kartepe en çok tercih edilenler arasında. Ayrıca Erzurum’da Palandöken, Kars’ta Sarıkamış, Kayseri’de Erciyes, Isparta’da Davraz da kayak denilince akla gelen yerlerden.

Aşkın rotaları

Sevgilinize gemi turu hediye edin

14 Şubat’a özel erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, sevgilinize bir cruise bileti hediye edip yaz tatilinizi planlayabilirsiniz. En çok tercih edilen rotalarından Yunan Adaları ile Atina’ya yeni sezonda turlar düzenleyecek Celestyal Cruises, konforlu gemilerinde 359 Euro’dan başlayan fiyatlarla 3, 4 ve 7 gecelik vizesiz, her şey dahil turlar sunuyor. Iconic Aegean turları martta, Idyllic Aegen turları ise nisanda başlıyor.

Haberin Devamı

Gemi turlarının diğer popüler seyahat rotaları arasında ise Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin görülebileceği Ege Adriyatik turu, Batı ve Kuzey Avrupa, Baltık Başkentleri, Norveç Fiyortları, Büyük Britanya ve İzlanda turları bulunuyor. Uzak rotalarda ise Karayipler, Küba, Japonya, Singapur, Tayland, Kamboçya, Malezya ve Çin yer alıyor.