Geri Dön
GündemAşure nasıl yapılır? İşte aşure malzemeleri ve tarifi...

Aşure nasıl yapılır? İşte aşure malzemeleri ve tarifi...

Muharrem ayı içerisinde yer alan Aşure gününe yaklaşılıyor. Aşure gününe adım adım yaklaşırken nasıl yapılacağı ve malzemeleri araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte aşure malzemeleri ve tarifi ile ilgili ayrıntılar...

Aşure nasıl yapılır? İşte aşure malzemeleri ve tarifi...

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aşure günü tarihini açıkladı. Aşure Günü bu yıl 29 Ağustos Cumartesi 2020 gününe denk geliyor. Aşure yapacak olanlar ise aşure tarifini araştırıyorlar. Peki aşure nasıl yapılır? İşte aşure malzemeleri...

AŞURE NASIL YAPILIR?

Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.

Aşurelik buğdayı yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kaynar su döküp 10 dakika kaynatın. Çıkan buğday suyunu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu yine süzün. Daha sonra kaynar su ekleyerek buğdayı 50 dakika kadar kaynatın. (İsterseniz akşamdan buğdayı iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15 dakika kaynatmak yeterli olur.)

Yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, doğranmış kayısıyı, kuru üzümü, yıkanmış pirinci ekleyerek 15 dakika kaynatın.

Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.

Aşureyi cam kâselere bölüştürün.

Aşure kâselerde soğumaya başlayınca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Aşure pişirirken toplamda 3 litre kadar su kullanın. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.

Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

AŞURE MALZEMELERİ

500g aşurelik buğday (3 su bardağı)

Yarım çay bardağı pirinç

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

200 g kuru kayısı

200 g kuru üzüm

1 su bardağı fındık

3 lt su

2 su bardağı süt

4 su bardağı toz şeker

çeyrek çay kaşığı tuz

çeyrek çay kaşığı karabiber

yarım çay bardağı karanfil suyu (1 tatlı kaşığı karanfili kaynatın)

Süslemek için;

25 g fındık

25 g kuş üzümü

100 g ceviz

1 adet nar

Tarçın

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye'ye ulaştıSağlık Bakanlığı, THY kargo uçağı ile Çin'den yola çıkan 5 milyon doz Sinovac aşısının bugün Türkiye'ye ulaştığını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı randevularında yaş sınırının 30'a indiğini açıkladı. Öte yandan Bakan Koca'dan aşılarla ilgili randevu uyarısı geldi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet