Geri Dön
GündemAşure nasıl yapılır? İşte en güzel aşure tarifi ve püf noktaları

Aşure nasıl yapılır? İşte en güzel aşure tarifi ve püf noktaları

Aşure nasıl yapılır? Muharrem ayının 10. günü olarak kabul edilen aşure günü bu sene 20 Eylül'de gerçekleştir. Aşure yapmak isteyenler ise aşure tarifi arayışında. Peki aşure nasıl yapılır? İşte aşure nasıl yapılır püf noktaları.

Aşure nasıl yapılır? İşte en güzel aşure tarifi ve püf noktaları

AŞURE NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız buğdayı derin bir tencereye alın. Üzerine üç parmak kalınlığı geçmeyecek şekilde su ilave edin ve orta ateşte haşlamaya başlayın.

Başka tencerelerde yıkanmış nohut ve kuru fasulyeyi sıcak su ilavesiyle orta ateşte haşlayın. Kuru kayısı ve incirleri küçük küpler halinde kesin ve yine ayrı kaplarda sıcak su ile haşlayın.

Portakal kabukları ve elmayı küçük küpler halinde doğrayın ( portakalın posalı kısımlarını kabuklarından ayrı soymaya özen gösterin bu güzel bir koku katacaktır.)

Buğdayı tüpte sakın unutmayın ve arada bir karıştırın. Haşlanan diğer malzemelerin suyunu süzdükten sonra buğdayın tenceresine koyun ve aynı tencerede pişmeye başlayan bakliyatlara 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.

Haşladığınız meyvelerin suyunu süzün ve aşure tencerenize alın. Soğuk suda yıkadığınız pirinci elma ve portakal kabuklarını ilave edin. Karanfili ve fındığı da ekledikten sonra karıştırarak 20 dakika daha pişirin.

Soğuk sütü kesilmemesi için aşure ile ılıştırın, tencereye dökün ve hızlıca karıştırın. Toz şekeri yavaş yavaş katıp, karıştırmaya devam edin.

Dibinin tutmaması için sıkça karıştırdığınız aşureyi kısık ateşte 30 dakika daha pişirin. Pişen aşureyi ocaktan alın, ılınması ve kıvam alması için bir kenarda bekletin.

Servis kaselerine aldığınız aşureleri nar ve tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Aşure nasıl yapılır İşte en güzel aşure tarifi ve püf noktaları

AŞURE TARİFİ

Yapacağımız aşure 8-10 kişiliktir.

500 gr. Buğday veya yarma buğday (gendime)
1 su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı nohut
½ su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
10 adet kuru incir
½ su bardağı fındık
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy portakal
4 adet karanfil
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı (1 lt) sıcak su

Süslemek için

1 adet nar ( taneciklerini ayırın )
½ su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın

altın fiyatları masaüstüaltın fiyatları mobil
17 Eylül 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar...Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından 17 Eylül 2021 koronavirüs tablosu paylaşıldı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, " Can kaybımız dünkü kadar fazla değil. Vaka sayımız, içinde olduğumuz hareketlilik dönemini aynı ciddiyetle yansıtıyor. Bu durum, yakın günlerde vefat sayılarına yansımaya devam edecek. Tam doz aşımızı olup, tedbirlere uyarak salgına karşı gerekli mücadeleyi vermeliyiz." dedi.
bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet
akıllı banner