Gündem ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? 2019 Mezuniyet üç ders sınavı tarihi!

ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? 2019 Mezuniyet üç ders sınavı tarihi!

06.06.2019 - 10:41 | Son Güncellenme:

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi sınavlarından sonra, gözler bütünleme sınavına çevrildi. ATA AÖF öğrencilerinden bütünleme sınavına katılacaklar, bütünleme sınavı tarihini merak ediyor. İşte 2019 ATA AÖF sınav takviminde yer alan o tarih...

ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman 2019 Mezuniyet üç ders sınavı tarihi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınavlarından sonra bütünleme sınavına katılım sağlayacak öğrenciler merakla araştırıyor. ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman uygulanacak? Peki 2018-2019 yılı mezuniyet üç ders sınavı ne zaman gerçekleşecek?

Haberin Devamı

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bütünleme sınavı 29-30 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanacak.

ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

2018-2019 Yılı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi mezuniyet üç ders sınavı 27 Temmuz 2019 tarihinde saat 09:30'da uygulanacak.

ATA AÖF resmi internet sitesi üzerinden mezuniyet üç ders sınavı usul ve esaslarına ilişkin duyuru paylaşıldı. İşte o duyuru...

"Mezuniyet Üç Ders Sınavı Uygulama Usul ve Esasları

Mezuniyet Üç Ders Sınavı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fakülte Kurulunun belirlemiş olduğu aşağıda verilen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

Kayıtlı oldukları bölümlerde/programlarda tüm dersleri almış ve en fazla üç dersten başarısız (FF) olduğu için mezun olamayan öğrenciler Mezuniyet Üç Ders Sınavı’na girebilir (Blok Uygulama, Blok Uygulama I ve II derslerini alan öğrencilerin bu derslerden sınava girebilmesi için; bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmış, uygulamalara devam etmiş ve devamsızlıktan kalmamış olmaları gerekmektedir). Öğrenci, güz ve bahar dönemlerinde toplamda en fazla üç başarısız dersi varsa ve bu derslere 2018-2019 öğretim yılında kayıt yaptırmışsa Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilir.
Mezuniyet Üç Ders Sınavına 1, 2 ya da 3 dersten girilebilir.

Mezuniyet Üç Ders Sınavına girebilmek için herhangi bir başvuru yapmaya ya da ücret ödemeye gerek yoktur.
Mezuniyet Üç Ders Sınavı notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi/ara sınav notu ile Mezuniyet Üç Ders Sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir (final ve bütünleme sınavlarında olduğu gibi). Öğrencinin harf notları; Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bağıl Değerlendirme Esasları çerçevesinde, dersin ilgili dönemdeki dönem sonu sınavı sonuçlarına göre daha önce oluşmuş olan harf notu aralıkları kullanılarak belirlenir.

Her ne sebeple olursa olsun Mezuniyet Üç Ders Sınavına katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.
Mezuniyet Üç Ders Sınavı sonucunda mezun olamayan öğrenciler başarısız oldukları dersleri, bu derslerin bulundukları yarıyılda ders kaydı yaparak almak zorundadırlar.

Halen cezaevinde olup Mezuniyet Üç Ders Sınavına girme hakkı olan öğrencilerin sınavı, bu sınavın yapılacağı 15 sınav merkezindeki cezaevlerinden birinde yapılır.

Sınav merkezi tercih sayfası sadece Mezuniyet Üç Ders Sınavına giriş hakkı olan öğrenciler için aktif olacaktır.
Mezuniyet Üç Ders Sınavı için sınava giriş belgeleri Öğrenci Bilgi Sisteminden (OBS) alınabilecektir.

Haberin Devamı

Mezuniyet üç ders sınavının yapılacağı sınav merkezleri şunlardır;

Haberin Devamı

Adana
Ankara
Antalya
Bursa
Diyarbakır
Erzurum
Kocaeli
Gaziantep
İstanbul Anadolu
İstanbul Avrupa
İzmir
Konya
Samsun
Trabzon
Van

İlgili öğrencilerimize önemle duyurulur."