Gündem Ata'nın otomobili bayrama renk kattı

Ata'nın otomobili bayrama renk kattı

19.05.2008 - 13:00 | Son Güncellenme:

.

Atanın otomobili bayrama renk kattı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na ‘Atatürk'ün otomobili' damgasını vurdu. Atatürk döneminde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Takım Komutanlarından Teğmen Sakıp Ertuğ'un Gazipaşa'ya yerleşen 78 yaşındaki oğlu, Atatürk'ün sık sık bindiğini söylediği 1925 model Chevrolet otomobil ile protokolü tören alanında gezdirdi. Otomobilin hikayesinin anons edilmesi üzerine vatandaşlar otomobilin yanında fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

Atatürk döneminin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Takım Komutanlarından Teğmen Sakıp Ertuğ'un 78 yaşındaki oğlu Aydoğan Ertuğ Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ne yerleşti. Babasının Köşk'te görev yaptığı yıllarda Atatürk'ün de sık sık bindiğini söylediği antika otomobili de Gazipaşa'ya getiren Aydoğan Ertuğ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda ilçe halkına sürpiz yaptı. 1925 model Chevrolet marka 07 NNP 01 plakalı otomobil ile Hükümet Konağı'nın önüne gelen Ertuğ, Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Aslan, Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç'i alıp Gazipaşa Belediye Spor Tesisleri'ne getirdi. Protokol üyeleri halkı Aydoğan Ertuğ'un kullandığı otomobilden selamlarken, otomobilin Atatürk'ün de sık sık bindiği bir araç olduğu anons edildi. Bunun üzerine töreni izlemeye gelenler, Ata'nın otomobilinin önünde fotoğraf çektirmek istediklerini belirterek kuyruğa girdi.

Haberin Devamı

Uzun yıllar Ankara'da yabancı bir otomobil şirketinin yetkili servisi olarak çalıştıktan sonra 6 ay önce Gazipaşa'ya yerleşen Aydoğan Ertuğ, “Atatürk'ün arabası arıza yaptığında veya Köşk'e gelen konukları için fazladan bir arabaya ihtiyaç olduğunda, ‘Çağırın Mülazım Sakıp'ı’ dermiş. Rahmetli babam da arabayla hemen Köşk'ün kapısına gidermiş. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun makam odasında asılı bir fotoğraf var. Atatürk'ün Alanya'yı ziyareti sırasında çekilmiş. O fotoğrafta Atatürk, babam ve bu otomobil var” diye konuştu.