Gündem Ataşehir’e Deniz Gezmiş Parkı

Ataşehir’e Deniz Gezmiş Parkı

26.03.2011 - 01:48 | Son Güncellenme:

Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Deniz Gezmiş Parkı ve Heykeli” büyük bir törenle açıldı. Açılışta CHP’li adaylar ve belediye başkanlarının yanı sıra Gezmiş’in ailesi de vardı

Ataşehir’e Deniz Gezmiş Parkı

İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Deniz Gezmiş Parkı ve Heykeli” dün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, törende yaptığı konuşmada, “Verdiğimiz sözü yerine getirdik. 24 ayda 24 proje demiştik. Bunu hayata geçirdik.” diye konuştu. Törene katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gönderdiği mesajında, parkı ve heykeli görmeye geleceğini söyledi.
Ataşehir Belediyesi’nce yaptırılan Deniz Gezmiş’in üç metre yüksekliğindeki heykeli ve adını taşıyan parkın da aralarında bulunduğu 12 park ile Prof. Dr. Türkan Saylan Tıp Merkezi’nin açılışı yapıldı. Törende ayrıca Ataşehir Belediyesi hizmet binası ile kültür merkezleri ve nikâh sarayının temeli de atıldı. Törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Genel Başkan yardımcıları Volkan Canalioğlu, Engin Altay ve Hurşit Güneş, CHP İl Başkanı Bahri Şahin, CHP Maltepe İlçe Başkanı Atagün Duygulu, CHP 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Murat Kapan, CHP’nin ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ile vatandaşlar katıldı. Bu arada, törene katılması beklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kayınpederi’nin hayatını kaybetmesi nedeniyle İstanbul dışında olduğu için yerini alamadı. Tören sırasında ünlü sanatçı Edip Akbayram verdiği müzik ziyafetiyle davetlileri coşturdu.

Ailesi de törendeydi
1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş’in, üç metre yüksekliğindeki heykeli ve Deniz Gezmiş Parkı’nın açılışına ailesi ile 68’liler Vakfı üyeleri de katıldı. Heykelin kaidesinde, Deniz Gezmiş’in idama götürüldüğü sırada söylediği sözler yeralıyor.