Gündem Ataşehir'de İETT otobüsüne molotoflu saldırı

Ataşehir'de İETT otobüsüne molotoflu saldırı

18.07.2011 - 08:00 | Son Güncellenme:

* Ataşehir'de yüzleri maskeli bir grup İETT otobüsüne molotof ve taşlarla saldırdı. * Ölenin yada yaralanın olmadığı olayda otobüste maddi hasar meydana geldi

Ataşehirde İETT otobüsüne molotoflu saldırı

Ataşehir, Mustafa Kemal Mahallesi 3001 Caddesi üzerinde saat 22.00 sıralarında bir grup eylemci korsan gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Bu sırada İETT'ye ait Mazhar Şal'ın kullandığı 34 ZA 3411 plakalı yolcu otobüsü cadde üzerinden geçerken yüzleri maskeli grubu görünce ara sokağa kaçmak istedi.Ancak otobüsün ara sokağa girmeye çalıştığını gören yüzleri maskeli 15-20 kişilik grup şoförü araçtan indirerek molotoflu saldırıda bulundu.4-5 molotof isabet eden otobüste küçük çaplı yangın çıktı.

Saldırıyı gerçekleştirenler olay yerinden kaçtı. Grubun kaçması üzerine şoför Mazhar Şal otobüste bulunan yangın söndürme tüpü ile yangını söndürdü. Bu sırada otobüste kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.Kısa sürede olay yerine gelen polisler çevrede güvenlik önlemi alarak trafiğin akışını sağladı.

Otobüsün etrafına güvenlik şeridi çeken polis, araç içerisinde ve etrafında incelemelede bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri delil araştırması yaptı.Bir süre polislere bilgi veren şoför Mazhar Sal, "Yüzleri maskeli 15-20 kişilik bir grup geldi.Ben ara sokağa girmek istedim.Ama giremeden bu araç AKP'nin aracı, diyerek 4-5 tane molotof atarak yaktılar.Bazıları ise camları kırdı"dedi.Polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.